Afbeelding

Hannelore Langbroek: “Niet verwacht om zo snel in het M te komen”

Dressuur

Dit weekend kwamen Hannelore Langbroek en haar pony Turhorst Riverman (v. Molenhorn’s Lucky Boy) aan de start op L2-niveau bij Stal Dijkman. Met scores van 72% en 72,2% reden ze de laatste winstpunten bij elkaar om te mogen promoveren naar het M1.

Advertisement

Wedstrijden

“Ik ben begonnen met rijden op een manegepony, waar ik alleen recreatief mee reed”, blikt de vijftienjarige amazone terug. “Langzamerhand werd ik te groot voor die pony en merkte ik steeds meer dat ik meer wedstrijdgericht wilde gaan rijden. Samen met mijn nicht Mercedes (red. Verweij) ben ik op zoek gegaan naar een geschikte pony, zo zijn we bij Turfhorst Riverman terecht gekomen. De proefrit pakte goed uit en ik vond het gelijk een superleuke pony. Nadat hij goedgekeurd was konden we hem in september 2020 ophalen.”

Tevreden

De tienjarige Joep, zoals de ruin op stal genoemd wordt, is opgeleid tot Z2 en dient als een echte leermeester voor Langbroek. “De wedstrijden gaan tot nu toe heel erg goed! We hebben in de klasse L1 meegedaan aan de Nederlandse Kampioenschappen, die we uiteindelijk gewonnen hebben met een score van 71%. Ik ben heel erg tevreden met hoe hij momenteel loopt. De enige puntjes die we hebben zijn het draf verruimen en dat we nog iets verder door mogen rijden tot de letters, maar daar werken we aan.”

Trainen

Op 24 oktober reed de combinatie 72% en 74% bij elkaar in het L2. Dit weekend haalden ze hun laatste punten voor het M1. “Ik had bij allebei de proeven van afgelopen weekend een fijn gevoel, al konden sommige dingen wel iets beter”, vervolgt de amazone. “Ik had echt niet verwacht om zo snel in het M te komen, maar nu we hier zijn, trainen we hard door voor de regiokampioenschappen.”

Plezier

Langbroek is enthousiast over haar vorderingen in de sport. “Ik vind het heel leuk dat ik hier nu sta, ook omdat ik heel veel plezier heb in het trainen met mijn nichten. De komende tijd hoop ik nog veel leuke dingen te mogen doen en nog verder te komen met het trainen”, sluit ze gedreven af.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Lysanne Eijlander