Larissa Bijl - Kadiva
Blom Cup 2021
© DigiShots
Larissa Bijl - Kadiva Blom Cup 2021 © DigiShots DigiShots

Larissa Bijl overwint in Kronenberg: “Heel erg blij!”

Springen

Larissa Bijl en Kadiva (v. Marius Claudius) hebben dit weekend flink de smaak te pakken. Op CSI de Peelbergen in Kronenberg reden ze donderdag naar een zevende plaats, waarna ze er een schepje bovenop deden en vrijdag een derde plek grepen. Vanmorgen lieten ze in de gecombineerde 5- en 6-jarigenrubriek nog een keer zien wat ze in zich hebben: de combinatie finishte in een tijd van 28.56 seconden en greep hiermee een eerste plek.

Advertisement

Tevreden

“Ik ben heel blij”, reageert de amazone enthousiast na haar overwinning. “Ondanks dat ik al lang niet meer internationaal weg ben geweest, pakte de rondjes goed uit deze week. De paarden lopen heel fijn, dat we vandaag zo rijden is dan helemaal leuk. Ik ben heel tevreden”.

Drie paarden

De amazone rijdt vooral jonge paarden en is internationaal niet heel vaak op pad. “De laatste keer dat ik internationaal reed was in juni, dus dat is alweer een tijdje geleden. Op dit moment heb ik drie paarden uit dezelfde moeder die op dit niveau mee kunnen”, vertelt ze over Kariva en Kaziva, die deze week ook mee zijn naar Kronenberg. “Dat maakt het echt leuk”. 

Voordeel

Over de winnende 1.30M-hoge proef vertelt ze: “Het was een tweedefase-special voor de 5-en 6-jarige paarden. Er stond een mooi parcours en het liep allemaal heel lekker. Kadiva is van nature een heel snel paard met een goede galop, dus is zo’n proef werkt dat in ons voordeel”.

Vermogen over

Voorheen reed Bijl ook de moeder van de 6-jarige merrie. “Ik rijd haar vanaf dat ze 3,5 jaar oud was en ben helemaal vanaf het begin met haar begonnen. Tot nu toe presteert ze echt heel goed, ik kan maar weinig wedstrijden bedenken waar ze een balk heeft aangeraakt. Ze loopt vrijwel altijd nul en is een heel fijn en scherp paard, dat goed te rijden is. De afgelopen dagen heeft ze drie wedstrijden gelopen en heeft ze nog steeds energie en vermogen over. Ik denk dat er zeker nog meer in zit”.

Planning

“Ik kijk uit naar de volgende wedstrijden”, vervolgt Bijl. “Ze is niet van mijzelf, maar zolang ik haar nog heb probeer ik alles er uit te halen wat erin zit. Ik hoop binnenkort nog internationaal te kunnen rijden, even kijken hoe de planning loopt”, sluit ze vrolijk af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots