Afbeelding
NH PHOTO

Kim Jacobi behaalt internationaal startbewijs met Iza Dienie: “Alles kwam op het juiste moment samen”

Dressuur

Op de Subtop meerdaagse in Tolbert ging Kim Jacobi op Grand Prix-niveau van start met de 9-jarige Iza Dienie (v. Bon Bravour). De combinatie reed naar 66,42%, waarmee ze hun haar internationale startbewijs binnen sleepten. 

Advertisement

Bevestiging

“Dit is superleuk natuurlijk”, vertelt de amazone enthousiast. “Ik was ontzettend blij na afloop van mijn proef want Iza liep echt heel fijn. Ik hoopte dat mijn score overeenkwam met mijn gevoel, wat gelukkig zo was. Het was fijn om van de juryleden bevestiging te krijgen dat zij het ook zo zagen. Alles klopte en kwam op het juiste moment samen”.

Nieuw paard

De Bon Bravour-dochter is het tweede paard dat Jacobi internationaal gaat uitbrengen. “Ik heb al een klein beetje ervaring met deze wedstrijden, maar met een nieuw paard is dit toch weer anders. Toevallig had ik het er een paar weken geleden met Janneke Gnodde (red. Eigenaresse en fokster van de merrie) over dat het wel kriebelde om internationaal te starten. Hiervoor moesten we naar een kaderwedstrijd en dus rijden tegen de sterkere deelnemers. De entourage was anders en we waren een tijdje niet weg geweest, maar we hadden wel de tijd om meer te sleutelen aan de basis. Het is mooi dat dan nu blijkt dat we echt verbeterd zijn”.

Harmonieus

De amazone is positief over het jurycommentaar: “Op het protocol stond dat we een mooie combinatie zijn en dat Iza een talentvol paard is. Ook las ik dat er mooi van de hand af gereden werd en het een vriendelijk beeld uitstraalde, dat zijn dingen die ik graag hoor. Een harmonieus beeld vind ik heel belangrijk”.

Pirouettes

De komende tijd gaat de combinatie de proef nog meer optimaliseren. “De pirouettes gingen veel beter dan voorheen, maar mogen voortaan nog iets kleiner gereden worden. Iza heeft een hele mooi techniek, maar het lukt in de proef nog niet altijd. De galopswissels waren voor het eerst helemaal foutloos, maar kunnen ook nog iets meer ruimte hebben. Gister liep ze heel makkelijk door het drafgedeelte, daar scoort ze normaal ook heel hoog op. Het galopstuk kan nog iets vloeiender”.

Elitemerrie 

Jacobi rijdt al op Iza vanaf dat de merrie vijf was. “Op dat moment kende ze nog niet heel veel want ze was pas kort onder het zadel. Tien dagen nadat ze bij mij op stal kwam heb ik IBOP met haar gereden. Destijds was ze al Ster en haalde ze de IBOP ook, waarna ik haar ben gaan opleiden. Samen zijn we Fries Kampioen in het M1 geworden en behaalden we haar sportpredicaat in het Z2. Op de keuring vorige zomer behaalde ze haar elitepredicaat en startten we één keer ZZ-Zwaar. Op dat moment kwam ik erachter dat de Lichte Tour-proeven haar veel beter liggen, en nu zijn we hier”.

Op zak

“We blijven onze scores verbeteren en gaan nu zeker plannen maken om internationaal te kunnen starten. Alles gaat wat meer open, dus ik hoop dat we in de zomer of in het najaar van start kunnen. Er zijn nog geen concrete plannen, het is al lang mooi dat we dit op zak hebben”, sluit ze af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: NHPhoto/ Norine Habekothé