Evi van Rooij - Don Tango B
CDI Exloo 2021
© DigiShots
Evi van Rooij - Don Tango B CDI Exloo 2021 © DigiShots DigiShots

Evi van Rooij: “Ik ben heel dankbaar voor de afgelopen twee jaar”

Dressuur

Vrijdagmiddag 17 december moest junioren-amazone Evi van Rooij afscheid nemen van haar geliefde Don Tango B (v. Contango). De nieuwe Poolse amazone Caroline Pawluk gaat in Duitsland zijn carrière voortzetten. Twee jaar lang behaalden Evi en Don samen fantastische resultaten. 

Advertisement

Verliefd

Evi vertelt over hun succesvolle carrière: “Don is twee jaar geleden hier op stal gekomen. Vanaf de eerste keer had ik zo’n klik met hem dat ik hem eigenlijk al vrij snel van papa heb ingepikt. Het ging heel snel al heel goed. We reden op onze eerste Kaderwedstrijd meteen een B-kader score. Een half jaar later mochten we al naar het EK. Die fijne lijn hebben we natuurlijk door kunnen zetten met als hoogtepunt een vierde plaats op het EK, een zilveren teammedaille en een derde plaats op de Wereldranglijst.”

Dankbaar

Ze vervolgt: “Ik wist wel dat het er een keer aan zat te komen. Don Tango was niet van onszelf, maar van Jan en Albert van Boven. Ik ben er heel dankbaar voor dat ik hem heb mogen rijden de afgelopen twee jaar. Een tijdje terug werden we benaderd door deze mensen en zij zijn toen komen proberen. Natuurlijk waren zij ook op slag verliefd net als ik op hem. Toen was de koop eigenlijk snel rond. Vanmiddag is hij richting Duitsland vertrokken.”

Hoogtepunten

De combinatie heeft heel wat mooie titels op hun naam mogen schrijven. Evi noemt er een aantal waar zij trots op is: “Afgelopen CDI Exloo hebben we een hattrick behaald. Daar hebben we drie dagen gewonnen met mooie scores. Daarnaast hebben we de Greenpoint Anemone Cup in Velsen-Zuid en Schijndel allebei gewonnen. Op 30 december zou ik eigenlijk de finale rijden, maar dat gaat nu helaas niet meer. Ook de individuele proef tijdens CDI Exloo Outdoor heb ik gewonnen met 73,8%. Ik kan nog wel even doorgaan met al onze mooie momenten, maar dit waren wel echt de uitschieters.”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan