Evi van Rooij - Don Tango B
CDI Exloo 2021
© DigiShots
Evi van Rooij - Don Tango B CDI Exloo 2021 © DigiShots DigiShots

CDI Exloo I Evi van Rooij wint Juniorenproef: “Morgen mag het net iets flitsender”

Dressuur

Vrijdagochtend werden de eerste wedstrijden van CDI Exloo verreden. Daarbij wisten Evi van Rooij en Don Tango B (v. Contango) de Team Test bij de Junioren te winnen. Dit deden ze met een knappe score van 70,81%. “Eigenlijk heb ik heel fijn gereden”, stelt ze.

Advertisement

Nederland op één en twee

In de Team Test op Exloo rijden slechts drie landen mee: Duitsland, Denemarken en Nederland. In deze proef reed Lara van Nek Jatilinda naar de tweede plaats met 69,90%. Iets verder in het klassement is de amazone nog een keer te vinden. Lara reed de merrie Fariska naar 68.94% en daarmee een achtste plaats. De Duitse Marie Burlein werd derde. Zij stuurde Ligety 2 naar 69.75%.

Tevreden

Evi reageert na haar overwinning tegenover Hoefslag: “Eigenlijk heb ik wel heel erg fijn gereden. Don was vanmorgen heel erg fris dus hebben we hem even gelongeerd. Daardoor was vandaag wel net het laatste sprankeltje eraf. Over het algemeen ben ik heel erg tevreden. Hij liep geen grote fouten.” Hoogtepunten in de proef waren voor Evi de drafappuyementen en de uitgestrekte galop. Deze werden dan ook beloond met zevens en achten.

Jury bleef achter

“De proef ging op zich zoals ik gepland had, maar de jury bij C bleef een beetje achter en dat was jammer. Maar goed, daar heb ik natuurlijk geen invloed op. Ik was blij met mijn proef dus daar houd ik me aan vast.” Evi werd door de juryleden bij H (73.49%) en B (71.36%) op de eerste plaats gezet, maar de jury bij C vond de proef de tiende plaats waardig.

Iets flitsender

Wat neemt ze mee naar de rest van de wedstrijd? “Ik zou Don Tango morgen nog graag wat scherper en flitsender willen hebben. Verder hoop ik dat de proef gaat zoals vandaag, zonder grote fouten. Het is in ieder geval heel leuk om weer op internationale wedstrijd te zijn.”

Overige Nederlanders

Lara van Nek werd zoals genoemd tweede en achtste met twee verschillende paarden. Ook Micky Schelstraete had twee ijzers in het vuur. Ze reed Gregwaard naar 68,99% en Knight Rider naar 68,69%. De laatste Nederlandse amazone die meereed was Maura Knipscheer. Met haar Isabeau behaalde ze 65,71%.

Bekijk hier de volledige uitslag.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegstaan.

Foto: DigiShots