Daphne van Peperstraten - Greenpoints Hotmail V
CDI Exloo
© DigiShots
Daphne van Peperstraten - Greenpoints Hotmail V CDI Exloo © DigiShots DigiShots

CDI Exloo I Daphne van Peperstraten: “Ik ga er nog even van genieten”

Dressuur

Gisteren werd ze vierde, vandaag deed Daphne van Peperstraten er nog een schep bovenop en reed ze Greenpoint’s Hotmail V (v. Apache) naar de eerste plaats bij de Young Riders. Met een score van 72.06% is ze ruim een procent los van de nummer twee. Daphne is erg blij met dit resultaat: “Voor Hotmail is dit zijn eerste internationale overwinning!”

Advertisement

In de wedstrijd groeien 

“Echt hartstikke leuk”, gaat ze verder. “Ik was ook heel blij met de scores. We hebben ons vandaag eigenlijk niet anders voorbereid dan normaal. Gisteren had ik ook al een heel fijn gevoel tijdens het rijden, dus ik ben er vandaag op dezelfde manier in gegaan. Ik denk dat Hotmail vooral een beetje in de wedstrijd groeit en dat hij daardoor vandaag alles wat losser liet. Ik denk dat de verbetering daardoor wat meer in het hele lopen van het paard zat. Het was wat losser en flitsender en ik kon misschien beter mijn schakelingen markeren. Zodoende kon ik een hele fijne proef rijden.”

Fijn om mee te nemen

Daphne vervolgt haar verhaal: “Als je ziet dat je ten opzichte van gisteren een heel verschil kan maken, dan is dat super om te merken. Dit was Hotmails tweede internationale wedstrijd en zijn eerste internationale overwinning. Ik moet zeggen: ik denk eerlijk gezegd dat er maar weinig paarden zijn die fijner zijn om mee te nemen dan hem. Het is een genot om Hotmail hier te hebben. Hij is nog hengst, maar echt onwijs lief op stal en hij schrikt nergens van. Hij staat wel aan en is niet lui, maar om een paard op zo’n manier mee te hebben naar een meerdaags concours is super fijn.”

Kür van Cupido

Hotmail en Daphne hebben alleen de kür van zondag nog te gaan. “Morgen hebben we een trainingsdag en daarna gaan we naar de kür. Ik heb er heel veel zin in om de kür te rijden. Hotmail mag dit weekend de kür van Cupido lopen. Voor hem heb ik namelijk geen eigen kür laten maken. Cupido en Hotmail zijn totaal verschillende paarden, maar de kür past ook goed bij Hotmail. Ik vind het rijden leuk om te doen en ga er lekker even van genieten.”

Door naar U25

“Dat genieten doe ik vooral omdat dit mijn laatste Young Riders-seizoen is”, licht ze toe. “Volgend jaar ga ik door bij de U25. Daar heb ik veel zin in. Cupido mag als eerste mee, met hem ben ik de laatste puntjes op de ‘i’ aan het zetten. Hij is nu ook mee als trainingspaard naar Exloo en staat hier echt te popelen om de ring in te gaan. Dat vindt hij geweldig. Wanneer we er klaar voor zijn, en ik denk dat het niet meer heel lang gaat duren, maken we ons U25-debuut. Met Hotmail ga ik ook het traject in om hem richting de U25 te trainen, maar totdat hij zover is gaan we tussendoor ook wat Lichte Tour-wedstrijden meenemen”, besluit Daphne. “Er begint een nieuwe periode waar we zeker naar uitkijken.”

Bekijk hier de volledige uitslag.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: DigiShots