Daphne van Peperstraten - Greenpoint's Cupido
NK Dressuur 2020
© DigiShots
Daphne van Peperstraten - Greenpoint's Cupido NK Dressuur 2020 © DigiShots

Daphne van Peperstraten over Inter I debuut: 'Doortrainen naar U25

Dressuur
Advertisement
Daphne van Peperstraten maakte op het meetmoment tot en met 26 jaar in Nispen haar Intermediaire I debuut met Greenpoint's Cupido (v. Johnson). De proef van de combinatie werd gewaardeerd met 70,2%.

Fouten

Van Peperstraten vertelt "De laatste wedstrijd was tijdens het NK Dressuur vorig jaar. We hadden al hele mooie stukken in de proef zitten maar ook wat pittige fouten. Ik vergat de overgang naar draf te rijden en beide series gingen mis wat volledig aan mij lag. De onderdelen die goed gingen waren ook echt goed."

U25

"Beide juryleden hadden precies hetzelfde aantal punten gegeven. Ze zaten echt op één lijn en schreven beide dat een heel mooi beeld was met goede verzameling en jammer van de fouten. Ik ben met Cupido naar de overstap voor de U25 aan het toewerken. We gaan dit nu verder uitbouwen en ik zal dit jaar ook Intermediaire II gaan starten zodat we U25 kunnen rijden. Thuis gaat het al heel erg goed en ik vind het ook heel leuk om met de overstap bezig te zijn," vertelt de amazone.

Potentie

Ze vervolgt "Cupdio heeft heel veel potentie voor het hogere werk en het is weer iets heel anders om mee bezig te zijn. Hij vindt het heel erg leuk om de moeilijkere oefeningen te doen, zoals de piaffe en passage. Dit was de eerste keer voor ons samen in de Intermediaire I en dat gaan we nu verder uitwerken. Door de corona maatregelen hebben we er allemaal best wel lang uit gelegen maar ik probeer iedere keer positief te blijven en door te trainen. Nu we met Cupido hebben besloten om de overstap te maken naar U25 was de rust periode niet zo'n probleem. We hadden de tijd nodig om door te trainen."

Young Riders

"Mijn andere paard Hotmail had ik graag wat meer ervaring op laten doen bij de Young Riders. Met hem kan ik pas komend seizoen van start. We hebben nu in een korte periode een aantal observatie wedstrijden. Normaal gesproken start je een paar keer van te voren om te kijken hoe je paard daarop reageert en waar de verbeterpunten liggen. Hotmail is nog vrij jong en we hebben samen heeft nog niet zoveel wedstrijd ervaring bij de Young Riders. Volgende week start ik hem tijdens de observatie in Exloo. Met Cupido ga ik niet meer bij de Young Riders starten, we hebben vorig jaar ruimschoots al onze doelen behaald en ik kijk uit naar de overstap naar de U25," vertelt van Peperstraten. Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan. Foto: Digishots