Evi van Rooij met Avanti - Equigeniek Paardenfotografie
Evi van Rooij met Avanti - Equigeniek Paardenfotografie Evi van Rooij met Avanti - Equigeniek Paardenfotografie

Avanti van Anne Meulendijks heeft een nieuwe ruiter: Evi van Rooij (17)

Algemeen

Avanti heeft een nieuwe ruiter. Het dressuurpaard van Anne Meulendijks zit vanaf nu onder het zadel bij de 17-jarige Evi van Rooij. “Dit is echt mega vet”, vertelt Evi enthousiast aan Hoefslag.

Advertisement

Anne Meulendijks liep al langer met de gedachte: ‘Wat wordt mijn plan met Avanti?’. De combinatie boekte vele successen, met de zilveren teammedaille op het EK in 2019 als een van de hoogtepunten. “Hij is nu 17 jaar, maar nog steeds te fit om er niks meer mee te doen”, legt Anne uit. Zelf gaat haar focus nu op twee paarden van Sjef Janssen en Anky van Grunsven. “Tijdens een talentencompetitie zag ik allemaal kinderen rijden en dat zette me aan het denken. Wat nou als ik Avanti door een getalenteerde ruiter zou laten rijden?”

En zo geschiedde. De Brabantse amazone legde het plan voor aan haar vader. “Ik zei: ‘papa, ik heb een idee’. En hij vond het ook een goed idee. Ik moest ook meteen aan Evi denken. Ik ken Evi al van kleins af aan. Ze komt uit de buurt en ze is een getalenteerde ruiter.”

Droom komt uit

Anne belde daarom met de vader van Evi, die op dat moment op weg van zijn werk naar huis was. “Papa kwam thuis en zei dat hij iets heel leuks te vertellen had”, zegt Evi. “Hij vertelde over het voorstel van Anne en ik was echt enorm verrast. Dit is echt mega vet. Ik heb er stiekem natuurlijk wel van gedroomd en over gefantaseerd hoe het zou zijn om zo’n toppaard te mogen rijden, maar nu gebeurt het ook echt.”

Een paar dagen later stond Evi bij Anne op de stoep in Heeze. “Nou, ik was wel zenuwachtig toen ik Avanti mocht proberen”, vertelt Evi. “Anne stond te kijken, haar ouders, mijn ouders. Avanti is natuurlijk hun oogappeltje, dus dan wil ik het wel goed doen.”

En dat deed ze. “Het zag er meteen goed uit”, zegt Anne. “Beter dan ik had gehoopt zelfs. Ik zag Avanti echt opbloeien. Dat hebben we zelf ook mogen meemaken met Ohio (Indoctro x Akteur), waar mijn zus Lotte en ik nog EK’s mee hebben gereden. Maar Avanti is heel eenkennig, daarom blijft hij ook hier op stal staan.”
Evi: “Dat merkte ik ook. Bij de fotoshoot was Anne niet aanwezig, en dan merkte ik dat Avanti toch dacht: ‘Hey, waar is Anne?”

Evi van Rooij met Avanti

Het plan is dat Evi en Avanti binnenkort ZZ-Licht gaan starten, zodat ze startgerechtigd is voor de Young Riders. “Ik zou het heel vet vinden als Evi en Avanti op het EK voor Young Riders zouden kunnen rijden”, zegt Anne. “Wie weet. Evi is een mooie, vriendelijke ruiter, die toch al de nodige ervaring heeft voor haar leeftijd. Haar manier van rijden lijkt wel op hoe ik altijd wil rijden. Daarom is het denk ik een goede combinatie. Ik doe dit ook echt voor Avanti, zodat hij nog een leuke tijd kan hebben met een leuke amazone. Avanti betekent zo veel voor ons.”

En Evi, die is helemaal blij met haar nieuwe topper. “De focus gaat komend seizoen vol op Avanti”, zegt ze blij.