Anne Meulendijks - MDH Avanti N.O.P.
Jumping Amsterdam 2020
© DigiShots
Anne Meulendijks - MDH Avanti N.O.P. Jumping Amsterdam 2020 © DigiShots Leanjo de Koster

Anne Meulendijks op haar plek bij Sjef en Anky: ‘Ik denk niet dat ik ergens anders beter af ben’

Algemeen

Anne Meulendijks heeft er binnenkort weer een Grand Prix-paard bij. Althans, dat is het doel. De Brabantse dressuuramazone hoopt op korte termijn Issey Myake (Johnson x Rubinstein I) te kunnen laten debuteren op het hoogste dressuurniveau. “Maar alleen als Sjef en Anky vinden dat hij er klaar voor is”, zegt ze in gesprek met Hoefslag. 

Advertisement

Issey Myake is een 9-jarige ruin van Sjef Janssen en Anky van Grunsven. Anne rijdt het talentvolle paard nu een tijdje en heeft er vanaf het eerste moment een klik mee. “Sjef zag er veel kwaliteit in. Ze hebben Issey als jong paard gekocht. Het is een heel werkwillig paard en doet altijd z’n best. Issey heeft alleen weinig wedstrijdervaring. Anky heeft hem ook nog gereden, maar hij gooit heel hoog op. Echt extreem. Hij heeft zo veel kracht. Ik zie het ook wel echt als een compliment dat ze mij hebben gevraagd om dit paard te rijden.”

Terug naar de internationale top

Met Issey Myake hoopt Anne weer terug te keren naar de absolute top. Om net als met Avanti weer op grote internationale wedstrijden te kunnen uitkomen. Hoe is het eigenlijk met de inmiddels 17-jarige Avanti? “Goed!”, zegt Anne enthousiast. “Hij is nog heel fit. Ik weet alleen nog niet zo goed wat ik wil voor de toekomst. Ik ben nu namelijk twee talenten aan het klaarmaken voor de Grand Prix, dus ik doe het met Avanti rustiger aan. Ik rijd hem voor de leuk en zo lang hij het ook leuk vindt. Dat is momenteel nog zéker het geval!”

Want dat andere talent is Guardian S. Ook een paard uit de stal van Sjef en Anky. Zelf heeft Anne in haar eigen stal tijdens de lockdown veel wisselingen gezien. “De handel is op dit moment goed, en dat is ook belangrijk om de stal draaiende te houden. Omdat we geen wedstrijden konden rijden door de lockdown, hebben we de focus op de handel gelegd. Je moet toch vindingrijk zijn hè.” Daarom is Anne blij met de kansen die ze bij Sjef en Anky krijgt. 

Anne weg bij Sjef en Anky?

Ook al kreeg ze in de afgelopen periode de kans om veel paarden te rijden voor een andere grote stal. “Dat zette mij wel aan het denken”, zegt Anne. “Maar ik wilde sowieso niet weg bij Sjef en Anky en het was niet mogelijk om het combineren. Ik denk niet dat ik ergens anders beter af ben dan bij ons eigen bedrijf of bij Sjef en Anky.”

Anne geeft aan dat ze veel vertrouwen krijgt van Sjef. “Sjef staat elke dag voor mij klaar. Hij is zo fanatiek. Ik kan hem ook altijd bellen. Hij heeft zo’n paardenhart, dat is wel uniek in de sport. Toch is hij ook heel kritisch. Ik mag niet voor 65/70 procent op wedstrijd gaan, nee, ze verwachten het allerhoogste niveau. Daarom leer ik er iedere dag weer zo veel bij. Ik zie het ook als een investering in mezelf. Je ziet hoe moeilijk het is om terug te komen in de top. Zij geven mij wel de kansen.”