Afbeelding
Foto: Lysanne Eijlander

Lynne Maas mist het paardrijden: “Maar ik krijg er wel iets heel moois voor terug!”

Algemeen

Lynne Maas is met haar paarden Electra en Eastpoint opgenomen in het nationale B-kader dressuur. De 39-jarige amazone uit Schiedam is op dit moment hoogzwanger en kan daarom sinds drie weken niet rijden. Hoe gaat het met Lynne?

Advertisement

Passie

“Het gaat goed, maar ik mis het paardrijden heel erg”, zegt Lynne tegen Hoefslag. “Ik ben super blij met mijn zwangerschap, dat is echt iets waar we naar uitkijken, maar dat neemt niet weg dat ik mijn passie, mijn uitlaatklep, mis. Iedereen heeft weleens dingetjes, ik ook, en dan vind ik het heerlijk om te gaan paardrijden. Even je hoofd leegmaken. En juist nu ben ik opgenomen in het kader, dat is wel even jammer, maar ik krijg er wel iets heel moois voor terug.”

Lynne Maas krijgt een dochtertje

Lynne en haar vriend Ricky Lievaart verwachten in november een dochtertje. Ze hoopt daarna zo snel mogelijk weer op het paard te kunnen zitten. “Na de bevalling van mijn zoontje Brent zat ik na zes weken weer op het paard en na tien weken reed ik alweer mijn eerste wedstrijd”, zegt ze met een lach. “Het is natuurlijk voor iedereen anders, maar ik hoop dat het snel weer kan, want het kriebelt enorm. Ik geef nu nog wel les en dat zal ik blijven doen tot het moment van bevallen daar is.”

Corona

Lynne zegt veel te hebben geleerd van de lockdown tijdens de coronapandemie. “Ik denk dat ik door corona te makkelijk ben geweest. Ik kon zes maanden niet starten en dat is funest voor mij. Ik heb ritme nodig. Ik moet een planning maken en de focus houden. Dat is echt waar ik in 2022 mee aan de slag ga. Ik wil namelijk bovenin de Grand Prix meedraaien en op internationaal concours. En dan niet met 73 procent, nee hoger! Ik heb momenteel zeven paarden, waarvan er vier Grand Prix kunnen lopen. Twee lopen het al en met die andere twee is het haalbaar. Met de drie jonge paarden zou het mooi zijn als ik weer eens aan het WK jonge dressuurpaarden mee zou kunnen doen. Er is zeker werk aan de winkel, maar ik heb er zin in.”

Bron: De hoefslag (Robert Hüsken)