Sophie van Iwaarden - Hermes Mithras
NK Dressuur 2021
© DigiShots
Sophie van Iwaarden - Hermes Mithras NK Dressuur 2021 © DigiShots DigiShots

Nederlandse Children doen goede zaken op CDI Lier

Dressuur

Vandaag wonnen Sophie van Iwaarden en Hermes Mithras (v. Abanos) de Children rubriek op CDI Lier met een score van 71,88%. Sophie van Norel reed samen met Itrina (v. Dream Boy N.O.P.) naar een tweede plek met 71,45%. Derde werd de Russische Agata Zakhrabekova met 70,80%. 

Advertisement

Kritisch

Winnares Sophie van Iwaarden had een fijn gevoel tijdens haar proef van vandaag. Toch blijft ze kritisch: “Het algemene beeld zag er goed uit. We hadden wel wat foutjes waar ik erg van baalde. In de draf moest Hermes een paar keer hoesten, waardoor er wat rommeltjes ontstonden en na de uitgestrekte galop viel ze even terug in draf. Toen ik de ring uitkwam was ik daar een beetje ontevreden over, maar toen ik mijn proef terugkeek zag ik dat het beeld voor de rest eigenlijk heel erg mooi was.”

EK

“We hebben Hermes ruim een jaar geleden gekocht bij stal Hexagon. Ze was toen pas een maand zadelmak en had net een veulen gekregen. Eigenlijk kon ze dus nog niks, maar gelukkig pikt ze alles heel snel op en ze doet altijd super haar best. Het opleiden ging zo goed dat ik vorig jaar al best snel Children ben gaan starten. Na een aantal wedstrijden te hebben gereden werd ik reserve voor het EK. Mijn doel voor dit jaar is om veel fijne proefjes te kunnen rijden. Op het NK zou een plek in de top drie heel mooi zijn en natuurlijk zou ik het ook heel leuk vinden om naar het EK te mogen. Volgend jaar mag ik nog bij de Children starten en daarna willen we samen de overstap maken naar de Junioren.”

Debuut

Sophie van Norel pakte vandaag de tweede plek op haar internationale debuut: “Het ging eigenlijk wel goed. Itrina liep heel lekker, maar ik merkte dat ze wel een beetje moe was van alle indrukken hier. We hadden een grote fout in de contragalop, toen sprong ze om. Dat was natuurlijk erg jammer. Dit is onze eerste internationale wedstrijd en alles is hier zo mooi. Ik was wel een beetje zenuwachtig voor mijn proef. Ik rijd haar ook pas sinds de kerstvakantie, dus eigenlijk pas heel kort. De eigenaren John en Corine Bambacht ben ik heel dankbaar voor deze kans. Ons doel voor dit jaar is om richting de selecties van de zomer te trainen.”

De volledige uitslag is hier te vinden: https://results.equi-score.be/event/2022/17405/nl/resultlist/22

Bron: De Hoefslag