Afbeelding
wolven, omheining

Petitie: Teveel wolven in Duitsland

Algemeen Wolvenleed

Wolven hebben voor miljoenen euro’s aan schade aangericht in Duitsland. Bovendien pakken ze (jonge) dieren. Ook veulens worden het slachtoffer van roedels wolven. Er zijn teveel wolven en daar moet iets aan gedaan worden, vinden paardeneigenaren en dus is er een petitie gestart.

Advertisement

Teveel wolven

Er is een petitie opgestart om handtekeningen te verzamelen om de wolven te stoppen. De wolven werden in 1979 met uitsterven bedreigd en onder bescherming geplaatst. De wolvenpopulatie is hierdoor uit de hand gelopen. Op de website van de petitie is te lezen dat er nu 600 wilde wolven in Duitsland zijn. De wolvenroedel grijpt ook dieren aan die beschermd zijn, zoals de kalveren van bizons. Het doden van beschermde dieren is strafbaar, dus de initiatiefnemers eisen maatregelen. Omdat de wolven het hele jaar door actief zijn, dreigt er constant gevaar.

Handtekeningen

Op de website staan foto’s van een aangevreten hond en veulen. LET OP: de beelden kunnen schokkend zijn. De initiatiefnemers zijn de petitie vier maanden geleden gestart; er zijn inmiddels 2000 handtekeningen verzameld. 

Bron: Website van de petitie Foto: Shutterstock

Afbeelding