Afbeelding
Foto: Jessica Pijlman/Made by Jessy

Jaarlingen gedood door wolf, Duitsers spreken van nieuw escalatieniveau

Algemeen Wolvenleed
Advertisement
Nadat twee jaarlingen in het Duitse Nienburg door wolven zijn gedood, spreken paardeneigenaren van een nieuw escalatieniveau. "Tot noch toe waren vooral pony's, veulens en andere grazende dieren het slachtoffer geworden van het roofdier", zegt de Bundesverband Deutsche Reiterliche Vereinigung.

Brief aan minister

De twee jonge Hannoveranen stonden met acht andere paarden op een weiland op het grondgebied van de Rodewalder Wolf. Pferdeland Niedersachsen GmbH, die de regionale fokkerij en paardensportverenigingen vertegenwoordigt, de Duitse paardensportfederatie en het platteland van Nedersaksen hebben een brief geschreven aan de minister van Milieu. Eerder al verzocht de plattelandsbevolking om een snellere opstelling van de wolvenverordening Nedersaksen. Volgens boeren zijn er dit jaar al meer dan 500 graasdieren door het hele land aangevallen door een wolf. Het ministerie van Milieu is tot nu toe uitgegaan van bijna 390 vergrijpen door wolven.

Nederland

In Nederland zijn tot nu toe geen jaarlingen gedood. In de nacht van 15 op 16 mei werd een groep van zeven jaarling hengsten in Hedikhuizen opgeschrikt door een bezoek van de wolf. Niet veel later die week werd in de omgeving een Shetland-veulen gedood door een wolf.   Bron: LTO Foto: Jessica Pijlman/Made by Jessy [adrotate banner="894"]