Afbeelding
Foto: Wikipedia.org

Noodkreet uit Duitsland: “Wolven vreten onze veulens op”

Algemeen Wolvenleed

Wolven vormen een bedreiging op het platteland van Duitsland. Ze hebben al voor miljoenen euro’s aan schade gemaakt en dieren gegrepen. Ook (jonge) paarden werden het slachtoffer van wolven.

Advertisement

Wolvenpopulatie

Er is een petitie opgestart om handtekeningen te verzamelen om de wolven te stoppen. De wolven werden in 1979 met uitsterven bedreigd en onder bescherming geplaatst. De wolvenpopulatie is hierdoor uit de hand gelopen. 

Op de website van de petitie is te lezen dat er nu 600 wilde wolven in Duitsland zijn. Constant gevaar De wolvenroedel grijpt ook dieren aan die beschermd zijn, zoals de kalveren van bizons. Het doden van beschermde dieren is strafbaar, dus de initiatiefnemers eisen maatregelen.  Doordat de wolven het hele jaar door actief zijn, dreigt er constant gevaar. 

Dragende dieren zijn niet snel genoeg en hebben daarom de voorkeur van wolven. De wolven maken uiteraard geen onderscheid tussen wilde dieren en huisdieren. Op de website staan foto´s van een aangevreten hond en veulen.

LET OP: de beelden kunnen schokkend zijn. De initiatiefnemers zijn de petitie vier maanden geleden gestart en hebben nu 1215 handtekeningen. Ze gaan voor de 1500 handtekeningen. 

Bron: Website van de petitie Foto: Wikipedia.org