Gelderland is de eerste provincie die serieuze maatregelen neemt om het wolvenleed aan te pakken. Iets waar ook heel paardenhoudend Nederland al vanaf de intrede van de eerste wolf in Nederland op zit te wachten.
Gelderland is de eerste provincie die serieuze maatregelen neemt om het wolvenleed aan te pakken. Iets waar ook heel paardenhoudend Nederland al vanaf de intrede van de eerste wolf in Nederland op zit te wachten. Foto: Getty Images/iStockphoto

Provincie Gelderland gaat wolven afschieten

Verzorging Wolvenleed

Provincie Gelderland wil probleemwolven per direct afschieten. Een probleemwolf is een wolf die twee keer een wolvenrooster passeert. 

Advertisement

Een vergunningsregeling voor heel Gelderland moet in het voorjaar ingaan, maar de provincie wil daar in ‘individuele gevallen’ niet op wachten, zo melden Omroep Gelderland en De Stentor.

Wolvenleed

Gelderland is hiermee de eerste provincie die serieuze maatregelen neemt om het wolvenleed aan te pakken. Iets waar ook heel paardenhoudend Nederland al vanaf de intrede van de eerste wolf in Nederland op zit te wachten.

Omroep Gelderland meldt: “De provincie wil de wolf afschieten als die twee keer een wolfwerend raster heeft gepasseerd. Maar veel dierhouders hebben dat niet omdat het niet uitvoerbaar is of ze niet overtuigd zijn van het nut. Maar die wolfwerende rasters moeten dus wel geplaatst worden om in te kunnen grijpen. Volgens provinciebestuurder Harold Zoet loopt dat percentage van beschermde dieren wel op; het is nu tien procent.”

Lees de complete artikelen over deze stap voorwaarts op de website van Omroep Gelderland en De Stentor