Afbeelding
Foto: Istockphoto.com

Twee paarden in Ede zijn vermoedelijk aangevallen door een wolf

Algemeen Wolvenleed

Tussen Ede en Wekerom in de provincie Gelderland zijn er twee paarden aangevallen in hun weiland. Volgens eigenaresse Wendela Schlimmer liepen ze in een groot weiland met een grote schuilstal. Nadat de paarden waren aangevallen zijn ze door de elektrische omheining de weg opgerend. “Gelukkig maar, want als ze op het weiland waren blijven staan, hadden ze geen schijn van kans”, zegt de eigenaresse. 

Advertisement

Aangereden door passerende auto

De dieren renden de weg op en kwamen op de Apeldoornseweg terecht. Daar is één van de paarden aangereden door passerende auto. De volgende ochtend werd de eigenaresse door de politie gebeld. Ze heeft direct een dierenarts naar haar paarden laten kijken. Daar viel hun oog op bijtwonden en klauwen op de huid. De eigenaresse vertelt dat het ene paard onder de wonden zat en dat alles is schoongemaakt en gehecht. “Het andere paard, dat door de auto is aangereden, is blauw en beurs”, vertelt ze. Volgens de eigenaresse maakt de bestuurder van de auto het goed.

DNA-materiaal

Bij12 heeft DNA-materiaal van de gewonde dieren afgenomen. Onderzoek moet uitwijzen of ze daadwerkelijk door een wolf zijn aangevallen. De eigenaresse wil andere diereneigenaren toch alvast waarschuwen. Critici van voor- en tegenstanders van de wolf zijn het nog niet met elkaar eens. Eerst moeten de uitslagen uit het lab duidelijk geven.

Bron: Omroep Gelderland