Afbeelding
Foto: Shutterstock

Werk, gezin, paard... hoe fiks je dat allemaal?!

Algemeen Opvallend

Een veeleisende baan, een veeleisend paard én veeleisende kinderen€¦ die drie zijn wel eens lastig te combineren; je hebt chronisch gebrek aan tijd. Soms zou je willen dat je jezelf in drieën zou kunnen verdelen of heb je de neiging om je in de badkamer op te sluiten, in een bad met bubbels en een fles Chardonnay. Geen gek idee, maar misschien helpen deze tips.

Advertisement

1. Zet je paard in half-pension

OK, het kost een paar centen, maar vooral in de winter bespaart het je ontelbare keren heen en weer rijden naar en van stal, om dekens te wisselen, je paard binnen/buiten te zetten, de stal schoon te houden en te voeren.

2. Het hele jaar buiten

Is het financieel of anderszins niet mogelijk om je paard in half pension te zetten, dan is het een idee om hem het hele jaar door in de wei te zetten. De meeste paarden vinden dat prima en het scheelt massa’s keren uitmesten. Blijft wel een dingetje ‘de wei mestvrij houden’.

3. Verdeel de taken met vrienden

Maak een schema samen met andere pensionhouders en verdeel de taken. Je bent dan op de dagen dat het jouw beurt is langer bezig, maar als je ‘roostervrij’ bent, hoef je alleen nog maar te rijden.

4. Flexibel of minder werken

Heb je een veeleisende baan, waarbij je ook nog eens werk mee naar huis neemt, dan is het wellicht tijd om je carrière onder de loep te nemen. 

Misschien is een functie waarin je minder uren maakt of je tijd zelf kunt invullen mogelijk; een baan die op het moment beter past bij je leven, met paarden en (jonge) kinderen.

5. Thuiswerken

Een kantoorbaan van 9 tot 17 uur of later is vaak de standaard, maar steeds meer werkgevers geven toe aan de wens van vooral moeders om vanuit huis te werken. Op die manier kun je je tijd zelf indelen en bijvoorbeeld je werkuren naar ‘s avonds verschuiven. Ook voor je werkgever kan dat (financieel) voordelig zijn en jij hebt die dag geen reistijd.

6. Leve de diepvriesmaaltijden

Eten maken, daar gaat een hoop tijd in zitten. Van tevoren koken en diepvriesmaaltijden gebruiken doe je vast al€¦ En kom, manlief vindt koken vast fantastisch! Als jij met je paard bezig bent, kan hij het eten op tafel zetten en hoef je alleen nog maar aan te schuiven!

7. Doelen stellen

Wedstrijden rijden kosten een hoop tijd, maar geven je focus en zorgen ervoor dat je de werkstress vergeet. Heb je je zinnen gezet op die dressuurfinale, maar komt er iets tussen thuis? 

Die kans bestaat. En flexibel was je toch al€¦ merk je dat wedstrijden rijden voor jou en je paard niet werkt in combinatie met werk en kinderen? 

Dan maar even geen linten en bekers! Worden baan, het werk thuis én paardrijden af en toe echt teveel? Geef dan maar eens toe aan dat gevoel en haal die Chardonnay in huis. Proost! 

Naar een idee van Horseandhound

Foto: Remco Veurink Foto: Shutterstock