Afbeelding
foto: Remco Veurink

Opnieuw paarden aangevallen door wolven

Algemeen Wolvenleed

Afgelopen week werd in het Duitse Bispingen melding gedaan van een veulen dat zou zijn verslonden door een wolf. Eigenaar Gatz George, bedrijfsleider van de IJslandse fokstal Norderheide, ontdekte ‘s ochtends het hoofd en de ruggengraat van het pasgeboren dier. 

Advertisement

Prooi

In de omgeving hielden zich al enige tijd wolven op, waardoor het mogelijk is dat zij het veulen voor een prooi hebben aangezien. Nu zouden de roofdieren ook hebben toegeslagen in Baruth, waar twee paarden onlangs met rijtwonden werden aangetroffen. 

Flinke bijtwond

Eigenaresse Christin Balitz reageert geschrokken: “Mijn merrie heeft op de rug en hals een flinke bijtwond zitten. Een ander paard werd gegrepen in het achterbeen. Volgens mijn dierenarts zijn dit typische wonden die door wolven worden toegebracht.”

 Ook jager Frank Feimann heeft in dezelfde al diverse keren wolven waargenomen. “Ze komen hier inderdaad voor en we hebben ze weleens aan de rand van een paardenwei gezien. Er zijn momenteel wildcamera’s in de omgeving geïnstalleerd zodat we activiteit kunnen registreren.”

 Klik hier voor foto’s. 

Bron: Mopo24/HoefslagFoto: Remco Veurink