Marieke van der Putten - Jameson RS2
KWPN Hengstencompetitie Ermelo 2021
© DigiShots
Marieke van der Putten - Jameson RS2 KWPN Hengstencompetitie Ermelo 2021 © DigiShots DigiShots

Jameson RS2 en Marieke van der Putten scoren 75% op PSG debuut: “Bizar gevoel”

Dressuur

Woensdag reden Marieke van der Putten en Jameson RS2 (v. Blue Hors Zack) hun Prix St. Georges-debuut. De combinatie wist deze rubriek gelijk op naam te schrijven met een mega score van 75%. 

Advertisement

Bij de les

Marieke vertelt enthousiast: “De proef was vanaf het begin tot aan het eind eigenlijk heel positief. Ik had hem goed voor elkaar en gelijk zijn aandacht erbij. De gehele draftour was heel mooi, daar kregen we ook constante hoge cijfers voor. In de stap begon hij een keer te hinniken en was hij iets gespannen, maar gelukkig kon ik hem nog wel bij de les houden. De galoptour voelde ook erg fijn. Een paar kleine dingetjes hadden we wel. Zo sprong hij soms een wissel in de serie nog iets scheef en de pirouettes wil ik nog iets meer gezet hebben.”

Zitten en rijden

“Je kon vanuit de wedstrijdring helemaal rondom de baan door de ramen naar buiten kijken. Dat is natuurlijk voor een hengst niet ideaal, maar wel weer goed om te oefenen. Dit was één van de eerste keren dat ik momenten had dat ik kon zitten en rijden in plaats van de hele proef bezig te zijn om hem bij me te houden. Als hij dan zoals vandaag de focus op mij heeft, geeft hij een bizar gevoel. Het is een heel apart paard en zo gaaf om op rond te sturen.”

Spontaan

“Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niet echt een planning heb. Dit Prix St. Georges-debuut was eigenlijk ook heel spontaan. Eerst wilde ik nog wat wedstrijden in het ZZ-licht rijden en dan de overstap maken naar het ZZ-zwaar, maar hij liep thuis zo fijn door de proef heen, dat ik een week geleden heb besloten om hem vandaag te starten. Nu wil ik nog een paar van zulke wedstrijden rijden, waarbij ik 100% de controle blijf houden. Als dat het geval is kijken we of we misschien op het NK kunnen rijden.”

Bron: De Hoefslag