IJsbrand Chardon (NED) in Stuttgart 2023
© DigiShots
IJsbrand Chardon (NED) in Stuttgart 2023 © DigiShots Leanjo de Koster

Nederlandse vierspanrijders winnen Royal Windsor Horse Show

Sport

De drie Nederlandse vierspanrijders wisten opnieuw de landenwedstrijd op de Royal Windsor Horse Show in Groot-Brittannië te winnen. IJsbrand Chardon, Koos de Ronde en Edwin van der Graaf bleven Duitsland en België voor. Koos de Ronde werd individueel tweede en eindigde achter winnaar Boyd Exell.

Advertisement

Voorsprong

Het Nederlandse team stond na de dressuur op de tweede plaats achter Duitsland. Door de knappe tweede en derde plek van Koos de Ronde en IJsbrand Chardon in de marathon, wisselden de vierspanrijders na twee onderdelen van plek met de collega’s uit Duitsland. De menners van bondscoach Ad Aarts bouwden hun voorsprong in de vaardigheid verder uit, waarna ze net als vorig jaar als winnaars de hoofdring betraden voor de huldiging. 

Andere opstelling 

Bondscoach Ad Aarts was zeer tevreden met de prestaties van zijn team. “Zowel Koos als IJsbrand reden met een andere opstelling, dus waren nog iets zoekende, maar ze werden toch knap tweede en derde. We liggen wat mij betreft mooi op schema richting het WK.” Nederland kwam uit op een eindtotaal score van 309,06 en bleven daarmee 13 punten voor op Duitsland en 49 op België. 

Bron: KNHS

Foto: Digishots