Dominique van Dalsen en Dempsy Sil
Dominique van Dalsen en Dempsy Sil Dominique van Dalsen

Dominique van Dalsen neemt afscheid van Dempsy Sil na vierde plek op NK: “Hij was mijn beste vriendje”

Dressuur

Afgelopen zondag reed Dominique nog met de ponyhengst Dempsy Sil (v. Nia Domo’s Bolero) naar een vierde plaats op het NK en gisteren moest het duo helaas afscheid van elkaar nemen. Dempsy is nu terug naar zijn eigenaren, waar de teugels overgenomen zullen worden door hun dochter. De pony was in 2020 met 39.500 euro de veilingtopper van Elite Dressage Pony Sales. 

Advertisement

Genieten

“Mijn proefje rijden op het NK was extra spannend, omdat ik van tevoren wist dat dit onze laatste wedstrijd samen zou zijn. Een NK zorgt natuurlijk al voor meer zenuwen dan een gewone wedstrijd, maar met dit idee in mijn achterhoofd kwam er nog eens extra druk op te liggen. Gelukkig heb ik mijn knop een beetje om kunnen zetten en ben ik vooral gaan genieten. Genieten van onze laatste keer samen de ring in. Ik kwam echt met een fijn gevoel de ring uit en dat was voor mij het belangrijkste. Als je dan ook nog eens vierde van Nederland wordt is dat natuurlijk een enorm gave afsluiting van onze tijd samen.” vertelt de 14-jarige amazone.

Boefje

“Deze pony betekende heel veel voor mij. Het is een onwijs werkwillige pony met heel veel potentie. Dempsy was één van de meest getalenteerde pony’s die ik heb gereden. We hadden vanaf het eerste moment al een super goede klik. Het kon echt een boefje zijn, maar dat is juist wat ik zo leuk aan hem vond. Naast dressuur vonden we het ook heel leuk om te springen of te crossen door de baan. Dempsy was voor mij als een beste vriend. We hebben veel van elkaar geleerd en mooie dingen bereikt, zoals het winnen van de Utrechtse Kampioenschappen eind februari en afgelopen weekend onze prestatie op het NK. Afscheid nemen van mijn allerliefste Dempsy vond ik heel erg moeilijk en ik ga hem enorm missen, maar ik ben de eigenaren mega dankbaar voor de tijd die we samen hebben mogen beleven.”

Smaakt naar meer

“Hoewel ik Dempsy niet snel zal vergeten, zal ik me nu gaan focussen op mijn eigen pony Zky. We zitten samen voor het tweede jaar in het talentenplan en vorige maand maakten we ons internationale debuut in Le Mans. We hopen nog mooie wedstrijden te mogen rijden, want onze eerste internationale smaakt naar meer!”

Bron: De Hoefslag