Prijsuitreiking Klasse Z2 1. Marten Luiten - Johnny, 2. Femke de Laat - Kind Pleasure, 3. Kirsten Brouwer - Stand By Me des Paluds SB
KNHS Indoorkampioenschappen 2022
© Digishots
Prijsuitreiking Klasse Z2 1. Marten Luiten - Johnny, 2. Femke de Laat - Kind Pleasure, 3. Kirsten Brouwer - Stand By Me des Paluds SB KNHS Indoorkampioenschappen 2022 © Digishots digishots

Dubbel Brons op NK voor Kirsten Brouwer: “Niet verwacht”

Dressuur

Afgelopen weekend wist Kirsten Brouwer met alle twee haar paarden een bronzen medaille mee naar huis te nemen: met Stand by Me des Paluds (v. Soliman de Hus) in het Z2 en met Jack Daniels (v. Electron) in het ZZ-Licht.

Advertisement

Onervaren

“Dit is natuurlijk een onwijs gaaf gevoel. Ik ging naar het NK toe met twee onervaren paarden en eigenlijk reed ik mee om ze wat wedstrijdervaring op te laten doen. Ermelo is een top locatie waar ze een hoop van kunnen leren. Als het dan ook nog lukt om twee medailles mee naar huis te nemen is dat natuurlijk super vet! Ik had dit van tevoren totaal niet verwacht en ben dan ook heel erg trots op Standy en Jack.” vertelt Kirsten.

Tijd nodig

“Standy is een volle broer van Sultan des Paluds, die vorig jaar is verkocht aan Annabella Pidgley. We hebben hem gedeeltelijk in eigendom samen met de fokker. Hij staat sinds zijn vierde bij ons, maar ik heb hem als jong paard nooit meegenomen op concours. Het is een erg groot paard en had even wat langer de tijd nodig in zijn opleiding. Nu wordt hij dit jaar zeven en voelt alles al een stuk meer bevestigd. Het werd dus hoog tijd voor hem om wat te gaan zien en meemaken.”

Wild

“Toen we Standy van de wagen haalden was hij al mega druk en helemaal van slag door alle indrukken om hem heen. Met losrijden voor de eerste proef was hij super wild en we hadden te weinig tijd om de ontspanning op te zoeken. Hij kreeg nog eens extra spanning door een lichtvlekje in de baan. De proef hebben we dus ook niet optimaal kunnen rijden, dat is natuurlijk even jammer. Gelukkig werden we nog derde in de proef met 68,87% en mochten we dus de finale kür op muziek rijden. We konden opnieuw losrijden en ik heb lekker mijn tijd gepakt om de ontspanning op te zoeken. Ditmaal lukte het wel en we reden een top kür waarin we eerste werden met 74,86%!”

Doelen bijstellen

Jack Daniels werd vierde in de proef met 70,91% en ook vierde in de kür met 72,94%. Dit was goed voor overall brons in het ZZ-Licht. Kirsten vertelt: “Hij liep eigenlijk een hele nette eerste proef. Van tevoren dacht ik het zou leuk zijn als we de kür halen. Toen we na de eerste proef vierde stonden in de tussenstand wilde ik natuurlijk voor een medaille gaan. Ik heb mijn doelen bijgesteld en was gebrand om een medaille binnen te slepen. Met ook een hele fijne kür hebben we dit nieuwe doel behaald, super gaaf!”

Vertrouwen

“Ik heb Jack als jong paard al gereden. Nadat we derde werden in de Pavocup finale, werd hij verkocht. Een tijd later kreeg ik hem weer terug in training. Het NK was weer onze vierde wedstrijd samen. Hoewel Jack ook nog hartstikke groen is, heeft hij super stabiel gelopen. Je kan erop vertrouwen dat hij het in de ring voor je doet, dat vind ik zo fijn aan hem. Zijn vliegende wissels zijn echt een hoogtepunt, daar blinkt hij in uit.” 

WK

“Ze krijgen nu allebei eerst even vakantie. Daarna wil ik ze gaan starten in het ZZ-Zwaar. Hopelijk kunnen we van de zomer meedoen met de kampioenschappen in deze klasse. Ik vind het belangrijk om ze veel ervaring op te laten doen en op zo’n NK leren ze gewoon het meeste. Met Standy wil ik ook kijken of ik mee kan doen met de WK selectie voor jonge paarden in Warendorf.” sluit de gedreven amazone af.

Bron: De Hoefslag