Jessica Leijser en Chacha Time
Jessica Leijser en Chacha Time Jessica Leijser

Grand Prix paard Chacha Time verkocht: “Trots dat we dit hebben bereikt”

Dressuur

Het zelf opgeleide Grand Prix paard Chacha Time van Jessica Leijser heeft vanaf nu een nieuwe amazone. Hij zal als leermeester dienen voor zijn nieuwe eigenaresse.

Advertisement

Match

Jessica vertelt hoe de verkoop is gegaan: “Hij is verkocht naar de eigenaresse van Manege Molenberg in Leende. Het is allemaal toevallig zo gekomen eigenlijk. Ik kende de nieuwe eigenaresse al best lang en ze reed met haar andere paard in de Lichte Tour niet zo heel succesvol. Ik dacht dat ze misschien wel een match zou zijn met Chacha en het bleek uiteindelijk dat ze super bij elkaar pasten. Het is een paard met een apart karakter en niet iedereen kan erop rijden. Zij is een handige amazone en de klik was er direct. Ze heeft hem een weekje thuis uitgeprobeerd en het bleef goed gaan, dit was echt een match. Chacha’s nieuwe amazone zal beginnen in het ZZ-Zwaar, daarna wil ze gelijk doorstromen naar de Lichte Tour en natuurlijk uiteindelijk ook naar de Zware Tour. Misschien gaan ze samen zelfs wel eens een internationale wedstrijd meepakken.”

Eigenaardig karakter

“Ik heb hem zelf gekocht als 6-jarige in de Equine Elite veiling. Ik zag toen al dat hij heel veel kwaliteit had, maar niet het makkelijkste karakter had. Ik zag het wel als een uitdaging, want hij had al super veel talent voor sluiten. Met een beetje afleiden en via een omweg ernaartoe kwam ik uiteindelijk de trainingen door. De moeilijke oefeningen deed hij met twee vingers in zijn neus, het was alleen een kwestie van hoe je het bij hem voor elkaar kreeg. Tijdens mijn zwangerschap heeft hij ook een jaar in de wei gestaan tussen de fokmerries, omdat ik niemand had die ermee overweg kon. Dat was voor mij dan ook een heel belangrijk punt bij de verkoop. Ik ga geen paard verkopen als iemand er niet mee overweg kan, zeker niet bij eentje met zo’n karakter.”

Vallen en opstaan

“Ik ben best trots dat ik met een paard met een moeilijk karakter toch de Grand Prix heb behaald. Hij is mijn eerste zelf opgeleide Grand Prix paard, dat deden we allemaal binnen drie jaar. In de Lichte Tour heb ik ook redelijk wat internationale wedstrijden gereden, maar de proeven waren te simpel voor hem. Dan verzon hij van alles om er onderuit te komen. Ik heb dus echt mega veel geleerd van dit paard, het is echt met vallen en opstaan gegaan.”

Opvolging

“Ikzelf heb nu twee nieuwe talenten die ook mega veel kwaliteit hebben voor de Grand Prix. Mijn 7-jarige loopt al Lichte Tour, daar is heel veel vraag naar, maar die wil ik graag nog een half jaar houden om internationaal te starten en mee te rijden met het WK-traject. Mijn 6-jarige merrie heeft heel veel talent, maar die is nog niet zo heel lang onder het zadel. Het zijn beide wel echt opvolgers voor op het hogere niveau waar ik veel verwachtingen van heb.” 

Bron: De Hoefslag