Afbeelding
Sandra Nieuwendijk

Tatum Nugteren nieuwe stalruiter Quality Horses: “Super blij met deze kans”

Dressuur

Vanaf heden is Tatum Nugteren de nieuwe stalruiter van Quality Horses in Oud Gastel. Eigenaar Daniël Mosterdijk richt zich met zijn succesvolle stal vooral op de handel van jonge dressuurpaarden. Vorige week zijn er nog vier hengsten aangewezen bij het NRPS en op de hengstenkeuring begin februari deed Daniël ook al goede zaken.

Advertisement

Jong talent

De jonge amazone heeft bij de pony’s al op internationaal niveau gepresteerd en wist een plekje in het B-kader te bemachtigen. Op het moment rijdt Tatum met haar paard Denver bij de Junioren en is ze van plan om binnenkort de overstap te gaan maken naar de Young Riders. 

Match

Tatum vertelt hoe het is gelopen: “Eerst liep ik tien weken lang stage voor school bij Tommie Visser. Ik merkte al gauw dat ik toch liever iets anders wilde doen dan school. Ik ben liever bezig met de paarden dan dat ik met mijn neus in de boeken zit. Na mijn stage wilde ik eigenlijk een bijbaantje in de paarden zoeken naast school. Het berichtje van Quality Horses over hun zoektocht naar een stalruiter voor de jonge paarden, paste naar mijn idee perfect bij mij. Ik dacht dat ik geen kans zou maken, maar ik heb toch maar een berichtje gestuurd. Na een fijn rondje proefrijden ben ik nog eens teruggegaan om alles door te praten en Daniël en ik merkten beide dat er een match was.”

Kneedbaar

“Daniël wil steeds wat minder gaan doen binnen het bedrijf, daarom was hij op zoek naar iemand die voor een gedeelte zijn paarden kan doen. De bedoeling is dat ik daar een langere tijd de paarden blijf rijden en verder kan groeien. Het fijne aan mij vindt hij dat ik nog jong ben en daarom heel kneedbaar ben.”

Geen ervaring

“De meeste paarden die ik rijd zijn echt de jonkies, ze zijn pas net zadelmak. Met een aantal 4-jarigen is het plan om jonge paarden competities mee te gaan rijden. In totaal rijd ik nu ongeveer vijf paarden en we zijn bezig met het zadelmak maken van vier andere paarden. Ik heb daar helemaal geen ervaring mee, maar toch probeer ik veel zelf te doen met wat hulp van Daniël. Als het niet lukt kan hij gelukkig altijd bijspringen.”

Eigen stal

“Een paar weken geleden heb ik mijn eigen bedrijf opgestart: Tatum Nugteren Dressage. Daniël huurt mij in als zzp’er. Ik wil nu eerst ervaring opdoen bij Quality Horses. Ik ben heel blij met de kans om deze jonge paarden te mogen rijden voor Daniël, hier leer ik super veel van. Ver in de toekomst zou ik graag een eigen stal willen, maar dat is nu nog niet aan de orde.” sluit Tatum mee af.

Bron: De Hoefslag