Dirk Jan van de Water
Dirk Jan van de Water cw mediasolutions

Dirk Jan van de Water wordt stalruiter bij twee verschillende stallen

Dressuur

Vijf jaar heeft Dirk Jan van de Water gewerkt voor stal Sport Pro Horses in Uden. “Ik heb hier mooie jaren gehad”, vertelt Dirk Jan. “Veel geleerd. Ik heb mooie wedstrijden gereden, heb mijn debuut in de Grand-Prix gemaakt en ik heb fijne paarden mogen rijden. Hier ben ik Arie Yom Tov dan ook erg dankbaar voor. Echter vond ik het nu het moment om mezelf elders verder te ontwikkelen.”

Advertisement

Denton RMD en Kadanz TC

“In de Pavo-Cup reed ik Denton RMD (v. Dream Boy) . Deze hengst bracht ik uit voor de trainingsstal van Lennart Bos in Werkendam. Dit beviel zo goed, dat ik langzaamaan wat meer paarden daar ging rijden. Op een gegeven moment vroegen ze mij of ik Kadanz TC (v. Governor) wilde gaan rijden. Deze is in mede-eigendom van Tim en Nel Coomans. Zo is het balletje gaan rollen.”

“Zo vallen er wat zaken samen”

“Dan vallen er toevallig wat zaken samen. Jeanine Nieuwenhuis had de wens om op eigen benen te gaan staan en fulltime voor zichzelf te beginnen. Ik was een beetje mijn horizon aan het verleggen en zo is de samenwerking tussen TC Dutch Sport Horses ontstaan. In de ochtend rijd ik vanuit mijn woonplaats naar Oud-Beijerland. Hier rijd ik met name de oudere paarden, al heb ik ook de jonkies soms onder het zadel.”

In de middag naar Werkendam

“Na de ochtend rijd ik naar Werkendam”, gaat Dirk Jan verder. “Ook bij Lennart rijd ik voornamelijk de oudere paarden, maar ook hier zit ik soms op de jongere. In de avond geef ik daar op stal ook mijn privé lessen en daarna is het weer naar huis. Het zijn lange dagen, maar ik geniet er elke dag weer van. Gelukkig zijn ook Tim en Nel en Lennart tevreden, dus voorlopig zit ik op de goede plek.”

“Zin in de toekomst”

“Natuurlijk is het niet zo maar even een beslissing om bij Sport Pro Horses weg te gaan. Je bouwt toch een band op, vooral met de paarden. Die laat je dan wel daar achter. Ik heb het daar best even lastig mee gehad, maar op een gegeven moment moet je dat los laten en vooruit gaan kijken. Ik ben heel blij met hoe het nu loopt. Op beide stallen heb ik het ontzettend naar mijn zin. Er staan leuke, talentvolle paarden om te rijden. Dit geeft mij veel vertrouwen en zin in de toekomst.”

Lees ook: Dirk Jan van de Water stalruiter bij TC sporthorses.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan