Alexa Stais - Glam of India
CSI Hagen 2021
© DigiShots
Alexa Stais - Glam of India CSI Hagen 2021 © DigiShots Leanjo de Koster

Alexa Stais vertrekt naar een nieuwe stal en wisselt ook van nationaliteit

Springen

Ruim 6 jaar geleden kwam de nu 25-jarige amazone naar Duitsland toe. Zij ging toen werken voor de springstal van Hilmar Meyer. Half december bracht ze in Kronenberg  in de 2* voor deze stal, nog de volgende paarden uit. Taina M & M (v. Toulon), Lucato Mad Jo (v. Ludwigs AS), en Stan 44 (v. Stakkatol) . Met Lucato Mad Jo  en Stan 44 behaalde ze de eerste plaats. Taina M &M reed ze naar plek vijf.

Advertisement

Na ruim zes jaar tijd voor een nieuwe stap

Na zes en een half jaar is het tijd om haarzelf verder te ontwikkelen. Daarvoor vertrekt ze naar de tien minuten verderop gelegen stal van Markus Beerbaum en Meredith Michaels-Beerbaum. Voor hen heeft ze al vaker paarden gereden en gaat nu aan de gang als fulltime ruiter.

Geen makkelijke beslissing

“Natuurlijk is het geen gemakkelijke beslissing”, verteld ze. “ Hilmar heeft alles voor me gedaan en daar ben ik hem heel dankbaar voor. Ik wil me alleen verder ontwikkelen en daar is het nu de tijd voor. Gelukkig begrijpt Hilmar dit .”

Grootvader komt uit Cyprus

De amazone wisselt niet alleen van stal maar ook van nationaliteit. De van oorsprong Zuid -Afrikaanse heeft een grootvader uit Cyprus. Om van nationaliteit te wisselen is een sportieve beslissing. “Ik ben Zuid-Afrikaan in hart en nieren en zal me ook altijd zo voelen. Echter voor Cyprus uitkomen, maakt veel dingen vanuit sportief oogpunt veel makkelijker. Cyprus is een EU-land. Dat opent veel meer mogelijkheden.”

Bron: St-George