Kiki Pols - Ebony Swing
Subtop Tolbert 2020
© DigiShots
Kiki Pols - Ebony Swing Subtop Tolbert 2020 © DigiShots Leanjo de Koster

Kiki Pols en Ebony Swing officieel Grand Prix: “Nooit verwacht”

Dressuur

Gisteren behaalden Kiki Pols en de Gribaldi-zoon Ebony Swing een winstpunt in de Grand Prix. Dit maakt hen vanaf nu officieel Grand Prix-amazone en Grand Prix-paard.

Advertisement

Meer genieten

Kiki vertelt blij: “Yes, nu is het dan toch gelukt! Dit was de tweede keer dat we een Grand Prix wedstrijd reden. De eerste keer haalden we onze score helaas niet, maar bij de tweede poging lukte dit gelukkig wel. Het niveau is voor ons allebei nieuw en dat merk ik nog wel echt. De proef was foutloos, maar er is zeker nog heel veel ruimte voor verbetering. Ik wilde zo graag die score behalen. Je bent heel dichtbij, dus dan wil je je graag klasseren op dit niveau. In de proef was ik daar echt nog te veel mee bezig, in plaats van dat ik met rijden bezig was. Nu moet ik meer gaan genieten onderweg en echt lekker eraan blijven rijden.” 

Kroon op het werk

“We hebben samen alle klasses vanaf de Z1 doorlopen. In de lichte tour ging het redelijk snel, maar voordat ik de overstap naar de Grand Prix maakte heb ik toch wel ruim een jaar in de Intermediaire II gereden. Op die manier konden we ervaring opdoen op dit zware niveau en onszelf klaarstomen voor de Grand Prix. Dat was iets wat ik echt heel graag wilde behalen en als dat na vier jaar een combinatie zijn lukt, is dat wel een kroon op je werk.”

Swing-familie

“Ik had eigenlijk nooit gedacht dat we samen de Grand Prix zouden halen. Ongeveer vier jaar geleden ben ik Ebony gaan rijden voor de fokkers en tevens ook eigenaren. Hij was toen M1 geklasseerd met een vriendin van mij die ook voor dezelfde eigenaren rijdt. In eerste instantie was het de bedoeling dat hij verkocht zou worden, maar we deden het samen zo goed dat hij toch mocht blijven. Ebony is een ontzettend lief paard. Hij doet altijd zijn uiterste best, dat is ook echt wat hem zo bijzonder maakt voor mij. Ik rijd op het moment nog twee andere ‘Swing’ paarden. En Voque Swing (v. Gribaldi) start ik nu in de lichte tour en ik rijd nog een vijfjarige Totilas-merrie. Extra leuk is dat deze twee paarden allebei familie zijn van Ebony, dat maakt het wel speciaal.” sluit de amazone af. 

Bron: De Hoefslag