Andrea Villaverde - Cartier
Subtop 2017
© DigiShots
Andrea Villaverde - Cartier Subtop 2017 © DigiShots DigiShots

Grand Prix-amazone Andrea Villaverde Zweegers in verwachting: “Heel blij, maar heel spannend”

Dressuur

In september verwachten Andrea en haar man Kurt hun eerste kindje. Andrea was het allereerste Rabotalent van het jaar ooit. Bij de pony’s heeft ze twee EK’s meegereden en bij de junioren en young riders heeft ze ook internationaal gestart. Bij de senioren heeft ze meerdere paarden in de Lichte Tour uitgebracht, waaronder haar topmerrie Cartier die ze begin dit jaar heeft moeten laten inslapen door een ernstige blessure. 

Advertisement

Emotioneel

Andrea vertelt: “Dit avontuur begon allemaal heel emotioneel. De dag waarop ik de eerste echo had van het kindje, werd mijn beste paard Cartier ingeslapen. Het ene leven verdween, terwijl er een nieuw leven voor in de plaats kwam. Een heel bijzonder moment was dat. Ik ben heel erg blij natuurlijk, maar ik vind het ook wel heel spannend. Het is voor mij de eerste keer, maar gelukkig heb ik al een beetje kunnen oefenen met alle kinderen om mij heen. Ik ben tante van vier kinderen en heb een geweldig stiefzoontje van bijna tien. Eerst dacht ik: zijn kinderen wel iets voor mij? Maar hoe ouder ik werd, hoe meer de kinderwens naar boven kwam.”

Paardrijden

“Het belangrijkste voor mij is dat mijn zoon gelukkig is, maar natuurlijk zou ik het heel erg leuk vinden als hij ook zou gaan paardrijden. Als hij op voetbal of tennis wil is dat ook helemaal goed. Het zoontje van Kurt vindt het bijvoorbeeld heel leuk om de paarden te verzorgen en op de tractor te rijden, maar paardrijden zelf vindt hij niks aan. Het moet geen verplichting voor ze zijn om op paardrijden te gaan, omdat zijn ouders dat ook doen. Mocht hij wel gaan rijden dan denk ik dat hij eerder mee zal gaan met Kurt op springconcours, dan met mij op dressuurwedstrijd.” zegt Andrea lachend.

Doelen

“Met mijn zwangerschap moet ik het paardrijden even op een lager pitje zetten. De jonge paarden rijd ik inmiddels al niet meer, maar de stabiele paarden wil ik nog zo lang mogelijk door blijven rijden. Op het moment geef ik heel veel les en voor mijn zwangerschap was ik juist bezig met jonge paarden opleiden. Nu heb ik wel weer twee paarden waar ik Lichte Tour mee kan rijden. Een paard van een klant start ik over drie weken in Opglabbeek, dat wordt ons debuut samen. Dan heb ik nog een zevenjarige Negro zoon waar ik hoge verwachting van heb, maar dat moet even wachten tot na mijn zwangerschap.”

Bron: De Hoefslag