Yelin Kayalar - Heidepeel's Constantijn
KNHS Indoorkampioenschappen 2022
© Digishots
Yelin Kayalar - Heidepeel's Constantijn KNHS Indoorkampioenschappen 2022 © Digishots digishots

Yelin Kayalar wint klasse Z1/Z2 cat. C: “Spannend, maar heel gaaf”

Dressuur

Yelin Kayalar schreef vandaag op de KNHS Indoorkampioenschappen de klasse Z1/Z2 categorie C op naam. Ze reed haar pony Heidepeel’s Constantijn naar een percentage van 68,24% en werd hiermee Nederlands Kampioen. De tweede prijs was voor Tessel van den Berg, zij reed samen met Super Lutmar’s Milan naar 65,63%.

Advertisement


Focus

“Onze voorbereiding voor het Kampioenschap was kort maar krachtig”, vertelt Yelin aan de KNHS. “Ik heb wel heel fijn gereden vandaag. Het was een beetje spannend, maar ook heel gaaf. Er zaten een paar lastige momentjes in mijn proef want bij het achterwaarts gaan en de galop was mijn pony wat dribbelig. Ik moest proberen om goed de focus erbij te houden en dat is toch goed gelukt.” De kampioenstitel is niet nieuw voor de jonge amazone, ze schreef al eerder titels op naam in de klassen B, L1 en L2.

Knuffelpony

Yelin en Heidepeel’s Constantijn zijn nu bijna vier jaar een combinatie. “We rijden niet alleen dressuur, maar springen en crossen ook en doen leuke spelletjes samen. In het rijden is zijn sterkste punt de draf. Die is altijd heel krachtig en hij houdt zijn achterbeen er mooi aan. Op stal is hij absoluut de liefste en grootste knuffelpony die je maar kunt bedenken. Echt een schatje!”, sluit ze af.

Bron: KNHS

Foto: DigiShots