Afbeelding

Demi Verhoef na overwinningen M2: “Voelt echt heel gaaf”

Dressuur

Na een auto-ongeluk en maandenlange revalidatie, maakte Demi Verhoef onlangs haar comeback in de ring. Ze reed haar Gelderse merrie Jasmijn (v. Danser) naar 209 en 216 punten in het M2, waarmee ze vijf winstpunten en twee eerste prijzen mee naar huis mochten nemen.

Advertisement

Fijn

“Dit voelt heel gaaf en ik ben er heel blij mee”, steekt de amazone van wal. “Zes maanden geleden heb ik een auto-ongeluk gehad waardoor mijn conditie heel slecht is geworden, maar deze proef voelde gewoon heel fijn aan en Jasmijn deed echt haar best”. De amazone zit pas sinds twee maanden weer in het zadel. “Ik rijd niet heel veel, ongeveer drie keer per week twintig minuten, tot zover gaat het weer redelijk goed”.

“Voor mijn gevoel was het een constant beeld, dat is ook wat de jury opviel”, vervolgt ze. “In de ring wil Jasmijn haar hoofd nog wel eens kantelen, dat is een puntje waar we dan ook aan gaan werken voor de volgende keer”.

Weiland

Verhoef kent haar paard al jaren. Tijdens haar periode op de middelbare school fietste ze dagelijks langs een weiland waar Jasmijn in stond en wist vanaf dat moment dat ze haar droompaard gevonden had. “Ik stuurde mijn moeder altijd foto’s en na 2,5 jaar had ik haar eindelijk overgehaald en mocht ik het paard kopen”, vervolgt de amazone lachend. “De klik met Jasmijn was er gelijk. Ik houd ontzettend veel van haar en het is praktisch mijn beste vriendin”.

Subtop

Amazone en paard zijn nu vijf jaar een combinatie en hebben sinds vorig jaar eens stijgende lijn te pakken als het over de wedstrijden gaat. “Sinds toen zijn we het hogere werk op gaan pakken en merkte ik steeds meer dat het ons makkelijk afging. Voor nu willen we heel hard oefenen voor het Z en kijken we hoe het verder loopt. Ons doel is om de Subtop in te gaan, daar gaan we heel hard ons best voor doen”, sluit ze gedreven af.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Privébezit Demi Verhoef