Sissi Gijsen - New Star 8
KNHS Indoorkampioenschappen 2022
© Digishots
Sissi Gijsen - New Star 8 KNHS Indoorkampioenschappen 2022 © Digishots digishots

Sissi Gijsen Nederlands kampioen Z1 D/E: “Geweldig seizoen achter de rug”

Dressuur

Op de Nederlandse kampioenschappen schreef Sissi Gijsen de klasse Z1 op naam. De 13-jarige amazone reed haar pony New Star 8 (v. Speykbosch Nelson) naar 66,96%, wat resulteerde in een overwinning bij de D/E-pony’s. Ze werd hierbij op de voet gevolgd door Kyra Hingstman met Goldwyn, die precies hetzelfde percentage behaalde. De knoop werd uiteindelijk doorgehakt op basis van de rijvaardigheid en harmonie. 

Advertisement

Nagenieten

“Het was nog best spannend omdat ik als eerste moest starten”, vertelt de kersverse kampioene. “Ik heb een geweldig seizoen achter de rug met veel overwinningen, dus ik ging wel met een goed gevoel de ring in. Uiteindelijk heb ik de proef neer kunnen zetten waarop ik hard heb getraind met mijn trainer Kees op ‘t Hoog om de klasse Z1 mee af te sluiten. Het was spannend om met 19 andere deelnemende combinaties op plaats één te blijven staan, maar dat ik nu kampioen ben is een droom die uitkomt. Kees legt vooral veel nadruk in zijn lessen op de correctheid en harmonie, hoe is mooi dat juist dit benoemd werd op mijn protocol. Ik ga heel erg nagenieten van deze geweldige overwinning.”

Appuyementen

De combinatie werd onlangs Zeeuws kampioen met 71,2% en debuteerde vervolgens op Z2-niveau, waarmee ze hun internationale startbewijs binnen sleepten. “New star 8 blinkt uit in zijn zijgangen, zijn appuymenten zijn echt heel goed. Daarnaast zijn de verruimingen en de eenvoudige wissels echt de onderdelen die er vandaag uit sprongen. Voor de volgende keer zijn mijn verbeterpunten dat we nog iets meer mogen werken aan de keertwending naar rechts en het totaalbeeld mag nog meer bergop.”

Schepje bovenop

Gijsen en de schimmelpony hebben nog grote doelen voor de toekomst. “Ik kreeg hem toen ik elf was en het heeft een jaar geduurd voordat we echt een combinatie waren. Het is een pony met grote, krachtige bewegingen en hij is super lief en betrouwbaar. Op wedstrijd doet hij er altijd een schepje bovenop. Mijn droom is om uiteindelijk internationaal te morgen starten, ik ben pas dertien, dus we hebben nog alle tijd om deze waar te maken”, sluit ze gedreven af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan. 

Foto: DigiShots