Dina van Persie met Greenfield Proud.
Dina van Persie met Greenfield Proud. Foto: Rachelle de Leeuw

Dina van Persie regiokampioen Zuid-Holland: “Een goede ervaring voor Pilouke”

Dressuur

Op de regiokampioenschappen Zuid-Holland ging de 12-jarige Dina van Persie er met de winst vandoor. Ze reed Pilouke naar een score van 66,09% in de klasse B en bemachtigde hiermee een ticket voor de Nederlandse kampioenschappen. In het M1 streed ze met Greenfield Proud mee om de kampioenstitel, hier viel de combinatie net buiten de prijzen.

Advertisement

Ontspanning en harmonie

“Ik had niet verwacht om met Pilouke regiokampioen te worden”, steekt de amazone vrolijk van wal. “Dit omdat ik mijn focus echt op Proudy had gelegd. Het was niet mijn beste proef, maar het ging wel goed en Pilouke deed erg zijn best”. Volgens Van Persie klopte het protocol met haar gevoel. “We kregen hoge punten op de onderdelen die voor mijn gevoel goed gingen, en lagere punten op de oefeningen die minder gingen.”

“We scoorden hoog op het rijden van figuren en uitkomen op de letters, daarnaast was de jury positief over de ontspanning en harmonie. Pilouke was goed aan de hulpen, ondanks dat we op nieuw terrein waren was hij super chill, precies zoals hij is.”

Jonge pony

De 4-jarige Pilouke staat nu bijna een jaar op stal bij Van Persie. “Eigenlijk waren we op zoek naar een ervaren pony, maar toen we bij deze terecht kwamen was iedereen op slag verliefd. Een jonge pony is heel leuk, maar tijdens het tanden wisselen of uitproberen kan het echt een uitdaging zijn. Al gedraagt hij zich meestal wel goed”, legt de amazone lachend uit. “Dit was pas onze derde wedstrijd, hij was ook echt puur mee voor de ervaring en het pakte goed uit.”

Ervaring

De komende tijd gaat de combinatie hard trainen voor de Nederlandse Kampioenschappen. “De uitgestrekte draf is nog een puntje waar we aan gaan werken. Hij is nog jong en zit nog lang niet op zijn max, dus dat gaan we gewoon door oefenen. Er zit zeker nog meer in. Als het lukt lukt het, als het niet lukt is het ook niet erg, het is sowieso al een goede ervaring”.

Overstap

Greenfield Proud was voorheen te zien onder junioren amazone Linde Hofs en is sinds negen maanden in eigendom van Van Persie. Momenteel komt de combinatie uit op M1-niveau en trainen ze hard door om binnenkort de overstap naar het M2 te maken. “Helaas werden we dit jaar vierde op de regiokampioenschappen, dus het lukte net niet. We gaan nu lekker doortrainen zodat we straks Z kunnen starten. Met Pilouke wil de basis verbeteren en oefenen op het netter rijden van de proef, zodat we binnenkort ook de overstap naar het L1 kunnen maken.”

Olympische Spelen

Ondanks dat de amazone nog maar twaalf is, heeft ze al grote dromen binnen de paardensport. “Ik wil heel graag naar de Olympische Spelen, al kan dat pas over een paar jaar”, vervolgt ze gedreven. “Voor nu wil ik heel graag internationaal rijden en daar heb ik ook de pony’s voor, dus daar gaan we ook mee beginnen.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan. 

Foto: Rachelle de Leeuw