Afbeelding

Imme Schraag reservekampioen NHK L1: “Echt totaal niet verwacht”

Dressuur

Het doel van Imme Schraag was om samen met Mick (v. Daily Diamond) ervaring op te doen op de Noord-Hollandse Kampioenschappen, maar eenmaal in de ring kregen ze flink de smaak te pakken. De combinatie reed naar een percentage van 68,33% en greep hiermee zowel de reservekampioenstitel als het ticket voor de Nederlandse Kampioenschappen op L-niveau. 

Advertisement

Verbaasd

“Omdat Mick nog heel jong is en snel spanning opbouwt, ging ik naar deze wedstrijd met als doel het opdoen van ervaring”, vertelt de amazone. “Eenmaal daar ging het een stuk beter dan verwacht en toen mijn naam maar niet opgenoemd werd tijdens de prijsuitreiking, en ik uiteindelijk tweede bleek te zijn, was ik helemaal verbaasd. Ik had het totaal niet verwacht”.

Ontspanning

“We gingen de ring redelijk gespannen in, omdat er bijvoorbeeld fotograferen omheen stonden, maar tijdens het rijden werd hij steeds zelfverzekerder. Dat was voor mij ook een heel fijn gevoel. Natuurlijk zaten er wel wat fouten in en kan het nog een stuk beter, maar ik ben er echt wel tevreden mee. De scores klopten erg bij mijn gevoel. Voor nu ga ik hard werken aan de ontspanning, ik denk dat het nog meer vanuit mezelf kan komen. Daarnaast mogen de oefeningen net wat beter afgewerkt worden. Ze moeten niet goed, maar perfect zijn”.

Groen

De amazone kocht de ruin toen ze de overstap van de pony’s naar de paarden wilde maken. “We hebben Mick op 3-jarige leeftijd gekocht van Nico Witte. Zelf was ik pas 15 en Mick was nog heel groen, maar volgens Nico was hij prima te vertrouwen. De klik was er dan ook gelijk, het was liefde op het eerste gezicht”. Omdat Schraag nog nooit eerder een paard had opgeleid, ging ze blind het proces in. “We wilden kijken wat de toekomst ons zou brengen, maar we wisten wel dat er potentie in hem zat. Mick is gewoon ontzettend leuk, altijd vrolijk en vindt het leuk om dingen te leren”.

Nederlandse Kampioenschappen

Momenteel bereid de combinatie zich voor op de Nederlandse Kampioenschappen. “Daarna willen we graag doortrainen, omdat dit een van onze laatste seizoenen is. Zelf woon ik op Texel en wil ik na volgend jaar gaan studeren, dus dan red ik het helaas niet om nog fanatiek paard te rijden. In de tijd die we nog hebben wil ik zo ver mogelijk met hem komen, het M zou nog moeten lukken”, sluit ze gedreven af.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Rosanne Vlaar