Kevin Jochems (NED) - Flying Jackie
Stuttgart German Masters 2023
© DigiShots
Kevin Jochems (NED) - Flying Jackie Stuttgart German Masters 2023 © DigiShots © DigiShots

Nederlandse springruiters winnen EEF Longines Nations Cup in Mannheim: “Ze hebben nergens een steek laten vallen”

Springen

Het Nederlandse springteam wist voor de tweede maal op rij de landenwedstrijd in het Duitse Mannheim te winnen. Door de overwinning is een goede stap gezet voor een plaats in de halve finale van EEF Longines Nations Cup series. Voor Nederland kwamen onder leiding van bondscoach Vincent Voorn vier springruiters aan de start. “Het was spannend tot het laatste moment”, vertelt bondscoach Vincent Voorn.

Advertisement

Drie starters

Willem Greve bleef met de tienjarige Minute Man foutloos te blijven in de eerste manche net zoals Kevin Jochems met Flying Jackie en Lars Kersten met de negenjarige Chuck Marienshof Z. “Door de drie nulrondes in de eerste omloop konden we beslissen om Michael Greeve met Foxpit Grim niet meer te laten starten. Hij kon op die manier zijn paard mooi fris houden voor de tweede manche”, vertelt Vincent Voorn.

Verdiend gewonnen

Toen was het tijd voor de tweede manche. Willem Greve en Kevin Jochems bleven in de tweede manche opnieuw foutloos. “Heel goed gereden door allebei. Lars Kersten kreeg een pechfout in de dubbel, en dan sta je eigenlijk op vier strafpunten en werd het spannend.” Als laatste combinatie reed Michael Greeve binnen en hij moest met minder dan vier strafpunten finishen. “Michael maakte het geweldig af met slechts twee tijdfouten. De jongens hebben verdiend gewonnen, ze hebben nergens een steek laten vallen. Om hier in Mannheim, een concours met historie, voor de tweede keer op rij te winnen is heel mooi.”

‘We rijden iedere wedstrijd mee om te winnen’

Over twee weken staat het thuisconcours op De Peelbergen op het programma. “Wij kunnen daar geen punten verdienen, maar we willen wel goed voor de dag komen. De volgende wedstrijd waar we punten kunnen scoren is in juni in Samorin. Met de winst in Mannheim staan we er comfortabel voor om ons te kunnen plaatsen voor de halve finale, maar we rijden iedere wedstrijd mee om te winnen”, vertelt de bondscoach.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: KNHS

Foto: Digishots