Team The Netherlands winner Challenge Cup
FEI Nations Cup Final Barcelona 2023
© DigiShots
Team The Netherlands winner Challenge Cup FEI Nations Cup Final Barcelona 2023 © DigiShots DigiShots

Nederlandse springruiters winnen Challenge Cup na het missen van de FEI Nations Cup finale

Springen

Nadat de springruiters van TeamNL er op donderdag niet in slaagden om een startplek te bemachtigen voor de Longines FEI Nations Cup finale, kwamen zij zaterdagavond in de troostfinale nog wel aan de start. Met twee foutloze rondes en een eindtotaal van 4 strafpunten wonnen zij de Challenge Cup.

Advertisement

Ongebruikelijke fout van Greve

De eerste foutloze ronde voor Nederland was van Jur Vrieling met zijn schimmel Long John Silver 3 N.O.P. . Harrie Smolders kwam niet meer aan start en Kim Emmen wist haar rit met Inflame Go met één springfout af te sluiten. Willem Greve kreeg met Highway TN een ongebruikelijke fout op de sloot. Als laatste combinatie wisten Maikel van der Vleuten en Beauville Z N.O.P. alle balken in de lepels te houden. 

Barrage tussen Nederland en Australië

Na de eerste ronde stonden zowel Nederland als Australië op vier strafpunten. Er werd een barrage verreden tussen beide landen door één combinatie. Christopher Burton kreeg een springfout voor Australië. Daarna reed Willem Greve een snelle foutloze ronde waarmee de winst voor de Nederlandse springploeg was.

Kijk hier voor alle uitslagen. 

Bron: KNHS

Foto: Digishots