Harrie Smolders - Monaco N.O.P.
CHIO Rotterdam 2023
© DigiShots
Harrie Smolders - Monaco N.O.P. CHIO Rotterdam 2023 © DigiShots DigiShots

CHIO Rotterdam | Springruiters TeamNL winnen Nations Cup

Springen CHIO Rotterdam

De springruiters van TeamNL hebben de FEI Longines Nations Cup van CHIO Rotterdam gewonnen. Net als vorig jaar staat het team van Jos Lansink op de hoogste trede met de Ieren op de tweede en de Duitsers op de derde plaats. Ook in 2021 won Oranje de landenwedstrijd in Rotterdam. Harrie Smolders reed de wedstrijd met Monaco N.O.P. twee keer foutloos. Met slechts 6 strafpunten in de wedstrijd pakt Nederland 100 punten voor de competitie richting de finale in Barcelona.

Geweldige wedstrijd

Wat een geweldige wedstrijd en wat leverde het team van Jos Lansink een strijd, zeker in de tweede manche waarin ze de druk op de Ieren zetten. De laatste ruiter van de Ieren kreeg een fout, waardoor die naar 8 stafpunten zakten en Nederland met 6 strafpunten won. 

Monaco N.O.P.

Harrie Smolders reed met Monaco N.O.P. twee keer foutloos. Alle combinaties telden mee in het resultaat met Jur Vrieling en Long John Silver 2 N.O.P. (4 - 0), Leopold van Asten met VDL Groep Iron Z (16) - 1), Maikel van der Vleuten met O’Bailey van Brouwershof (1 - (4).

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: De Hoefslag/ KNHS