Harrie Smolders (NED) - Monaco N.O.P.
Harrie Smolders (NED) - Monaco N.O.P.

WB finale springen Omaha | Harrie Smolders zevende, Henrik von Eckermann op kop

Springen WB finale Omaha

Vannacht om 2.15 uur Nederlandse tijd kwamen de springruiters voor de eerste keer aan de start op de wereldbekerfinale in Omaha. Harrie Smolders reed sterk in de eerste, van drie, wedstrijd en eindigde met Monaco N.O.P. als zevende.

Advertisement

Met beleid

De combinatie reed een perfecte ronde; foutloos, doorgereden en met beleid. Vorig jaar werden Harrie en Monaco uiteindelijk tweede in de finale, nadat ze in de eerste ronde als negende eindigden. Er is dus nog van alles mogelijk. Jur Vrieling reed met Fiumicino van de Kalevallei een snelle ronde, maar kreeg een springfout, waardoor hij twaalfde werd. 


Jur Vrieling (NED) - Fiumicino van de Kalevallei @Digishots

Wereldkampioen

Regerend wereldkampioen Henrik von Eckermann nam met King Edward de leiding in de eerste omloop. Scott Brash sloot aan, voor Daniel Deusser.


Henrik von Eckermann (SWE) - King Edward FEI World Cup Final Omaha 2023 © Digishots 

Drie wedstrijden

In deze eerste wedstrijd werd een parcours op tijd verreden, een springfout betekende tijd erbij. Vannacht om 1.15 komen de springruiters voor de tweede keer aan de start. Dan is een basisparcours en een barrage. de plaatsingspunten over twee wedstrijden worden in de finale omgezet naar strafpunten. de finale is zaterdagnacht om 1.15 uur Nederlandse tijd.

Bekjijk hier alle uitslagen

Bekijk hier de tussenstand

Bron: De Hoefslag

Henrik von Eckermann (SWE) - King Edward
FEI World Cup Final Omaha 2023
© Digishots
Jur Vrieling (NED) - Fiumicino van de Kalevallei