Harrie Smolders (NED) - Monaco N.O.P.
FEI World Cup Final Omaha 2023
© Digishots
Harrie Smolders (NED) - Monaco N.O.P. FEI World Cup Final Omaha 2023 © Digishots © Digishots

Nederlandse springruiters voor Nations Cups CHIO Rotterdam en CHIO Aken bekend

Springen CHIO Aken CHIO Rotterdam

Bondscoach Jos Lansink heeft de TeamNL combinaties bekend gemaakt waarmee hij van start wil in de Longines FEI Nations Cup springen bij het CHIO Rotterdam. Het Nederlandse CHIO in het Kralingsebos staat op de agenda van 21 tot en met 25 juni. De landenwedstrijd wordt verreden op vrijdag 23 juni. Een week na CHIO Rotterdam staat het CHIO Aken op het programma en ook dat team is bekend.

CHIO Rotterdam geweldig

In Rotterdam zijn het Maikel van der Vleuten, Harrie Smolders, Jur Vrieling, Leopold van Asten en Marc Houtzager die het team voor de landenwedstrijd vormen. In principe is daarbij Marc Houtzager reserve. Jos kijkt uit naar het topconcours in Rotterdam: “Rotterdam is een geweldig concours en we hebben maar een CHIO in eigenland, daar wil je natuurlijk graag goed presteren. Voor ons is het daarnaast ook een meetmoment richting het EK wat het nog extra belangrijk maakt”, aldus Jos. 

Meer Nederlanders aan start

Naast de combinaties die van start gaan in de Longines FEI Nations Cup van het CHIO Rotterdam, komen er uiteraard ook nog meer Nederlandse springruiters aan de start. In totaal zijn er 15 startplaatsen voor de Nederlandse ruiters. In de dit jaar voor het eerst uitgeschreven CSI2* rubrieken, zullen een aantal van de beste Nederlandse young riders aan de start verschijnen. De Longines FEI Nations Cup start vrijdagmiddag om 16.30 uur. Zondagmiddag vanaf 14.30 uur staat de individuele hoofdrubriek, de Longines Grand Prix of Rotterdam op het programma. Kijk hier voor het gehele programma.

CHIO Aken

Naast vaste krachten Harrie Smolders, Jur Vrieling en Marc Houtzager zijn hier de Aken debutanten Kim Emmen  en Lars Kersten  opgesteld. “Aken is natuurlijk voor iedereen een speciaal concours. Je hebt er paarden nodig die ervaring hebben op grote graspistes. Kim Emmen heeft in Rome met Inflame een sterke indruk achtergelaten, dat was heel positief. En ook Emmerton van Lars Kersten heeft al genoeg ervaring opgedaan in grote indrukwekkende entourages”, vertelt Jos. Bekijk hier het programma voor CHIO Aken.

Bron: De Hoefslag/ KNHS