Harrie Smolders - Uricas v/d Kattevennen
CH Deurne 2023
© DigiShots
Harrie Smolders - Uricas v/d Kattevennen CH Deurne 2023 © DigiShots digishots

Tien Nederlandse springruiters gekwalificeerd voor de nieuwe Longines League of Nations serie

Springen

De FEI heeft een nieuw format bedacht als opvolger van de FEI Nations Cup Serie. Over twee maanden start de nieuwe competitie de Longines League of Nations. Tien landenteams strijden in vier kwalificatiewedstrijden om de acht felbegeerde finaleplaatsen. Drie van de tien d’equipes zijn van Nederlandse komaf, Jos Lansink (bondscoach Nederlandse springruiters), Peter van der Waaij (Zwitserland) en Henk Nooren (Frankrijk). 

Advertisement

Finale is het hoofddoel

De springruiters gaan van start met vier kwalificatiewedstrijden verdeeld over drie continenten. Na deze vier wedstrijden wordt het klassement opgemaakt. De beste acht hoogstgeplaatste landen ontvangen een uitnodiging voor de finale in Barcelona. Tijdens CHIO Rotterdam wordt de vierde en laatste kwalificatiewedstrijd verreden. Iris Boelhouwer, directeur topsport van de KNHS, heeft een duidelijk doel: “TeamNL zal er alles aan doen om op alle wedstrijden een sterk team aan de start te brengen; de finale in Barcelona is ons hoofddoel.”

Abu Dhabi, Florida, St. Gallen en Rotterdam 

In de eerste ronde van de landenwedstrijd komen vier ruiters aan de start, waarvan de beste drie resultaten meetellen. In de tweede ronde mogen nog maar drie ruiters per land terugkeren. Het Nederlandse team, dat zich als zevende plaatste voor de Longines League of Nations, moet het opnemen tegen de teams uit Ierland, Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Groot-Brittannië, België, Zweden en Brazilië. De eerste wedstrijd wordt op 11 februari verreden in Abu Dhabi gevolgd door de volgende kwalificatiewedstrijd in Florida op 23 maart. De derde wedstrijd is in St. Gallen en de vierde op CHIO Rotterdam. De datum van de finale is vastgesteld op 6 oktober. 

Bron: KNHS

Foto: Digishots