Winnaar Nations Cup Nederland
Maikel van der Vleuten, Jur Vrieling, Jos Lansink, Leopold van Asten, Harrie Smolders
CHIO Rotterdam 2023
© DigiShots
Winnaar Nations Cup Nederland Maikel van der Vleuten, Jur Vrieling, Jos Lansink, Leopold van Asten, Harrie Smolders CHIO Rotterdam 2023 © DigiShots DigiShots

CHIO Rotterdam | Nations Cup springen behouden

Springen CHIO Rotterdam

De FEI Nations Cup cyclus voor springruiters gaat met ingang van 2024 flink veranderen. Een nieuwe naam, minder landenwedstrijden, meer prijzengeld en een aangepaste wedstrijdformule zijn de grootste wijzigingen die door de FEI worden doorgevoerd. CHIO Rotterdam organiseert al sinds jaar en dag de Nations Cup, en mag ook de komende vier jaar de Longines League of Nations op het programma zetten. “Het mooiste cadeau voor de 75-jarige editie komend jaar hebben we al gehad”, aldus Joyce Lebon namens CHIO Rotterdam.

Advertisement

Longines League of Nations

Het was voor de deelnemende organisaties de afgelopen weken een spannende tijd. Naast de huidige organisaties mochten ook nieuwe organisaties een bid uitbrengen. CHIO Rotterdam is een van de vier organisaties is waar de Longines League of Nations, de nieuwe naam van de serie, op het programma staat. De andere organisaties zijn CSIO5* Abu Dhabi (UAE), CSIO5* Ocala FL (USA) en CSIO5* St Gallen (SUI). De finale is net als altijd in Barcelona.

75-jarig jubileum

“We zijn ongelooflijk blij en trots dat CHIO Rotterdam is aangewezen als 1 van de 2 qualifiers in Europa voor deze League, zeker met het vooruitzicht van het 75-jarige jubileum volgend jaar. Tien Europese organizers hadden een bid ingediend en om daar dan uitgekozen te worden, spreekt van waardering voor het fantastische sportieve evenement wat Rotterdam elk jaar neer zet”, aldus Iris Boelhouwer.

Blij mee

CHIO Rotterdam staat in 2024 van 20 tot en met 23 juni op de agenda. Het wordt de 75e editie van dit Nederlandse topevent. “Wij zijn hier zo ontzettend blij mee, het is voor de Nederlandse sport ongelooflijk belangrijk om een Landenwedstrijd in eigen huis te organiseren en dat wij dat als CHIO Rotterdam de komende jaren weer mogen doen, is fantastisch. We kunnen ons geen mooier cadeau voorstellen voor het 75-jarig jubileum”, besluit Joyce Lebon namens CHIO Rotterdam.

Bron: CHIO Rotterdam