Morgan Barbancon - Habana Libre A
CHIO Rotterdam 2023
© DigiShots
Morgan Barbancon - Habana Libre A CHIO Rotterdam 2023 © DigiShots DigiShots

CHIO Rotterdam | Nations Cup kür op muziek op naam van Morgan Barbancon Frankrijk wint Nations Cup

Dressuur CHIO Rotterdam

Na de Grand Prix op vrijdag kwamen de combinaties zaterdag aan de start in de Grand Prix Special en kür op muziek om de eindstand in de Nations Cup te beslissen. Nederland was al uit de strijd, omdat twee combinaties onder de 65% scoorden en de nieuwe regel dit jaar is dat er 65% gescoord moet worden voor verdere deelname. De kür kwam op naam van Morgan Barbancon met bijna 80%.

Advertisement

Frankrijk wint

Frankrijk reed heel stabiel en met veel harmonie naar de eerste plaats in de Nations Cup. Duitsland werd tweede, gevolgd door Zweden.

Oortjes erop

Morgan Barbancon won vrijdag al de Grand Prix van de Nations Cup met Habana Libre A voor Frankrijk. Ook in de kür reed ze ijzersterk. Ze noteerde 79,82% na een zeer aansprekende kür, met een heel fraai beeld, waarin Habana de oortjes er mooi op had en met veel harmonie werd voorgesteld. 

Raphael Netz

Rapheal Netz reed met Great Escape Camelot een ijzersterke kür. De jonge ruiter was al succesvol in de U25 en mag zich nu bij de top van de senioren scharen. Hij liet een zeer aansprekende kür zien, waarin hij weinig punten liet liggen. Het beeld was harmonieus ende moeilijkheidsgraad was hoog. Ze noteerden 77,38% en werden derde achter Corentin Pottier.


Raphael Netz - Great Escape Camelot CHIO Rotterdam 2023 © DigiShots - DigiShots

Diederik van Silfhout

Diederik van Silfhout kwam als enige Nederlander aan de start in de kür. Voor Filius Apache was het pas zijn tweede grote wedstrijd, maar hij lijkt goed te gedijen in arena’s zoals die van Rotterdam. Ze lieten een aansprekende kür zien, met veel potentie en veel plezier. In de uitgestrekte stap zou hij nog iets meer bodem mogen pakken net als in de wisselseries. Met een score van 75,05% werden ze negende.


Diederik van Silfhout - Filius Apache CHIO Rotterdam 2023 © DigiShots - © DigiShots

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: De Hoefslag

Raphael Netz - Great Escape Camelot
CHIO Rotterdam 2023
© DigiShots
Diederik van Silfhout - Filius Apache
CHIO Rotterdam 2023
© DigiShots