Marlies van Baalen - Go Legend
CHIO Rotterdam 2023
© DigiShots
Marlies van Baalen - Go Legend CHIO Rotterdam 2023 © DigiShots © DigiShots

CHIO Rotterdam | Nederland uit strijd landenwedstrijd, Alex van Silfhout: “Teleurstellend”

Dressuur CHIO Rotterdam

TeamNL kwam donderdag in de Nations Cup niet verder dan de zesde plaats, van de zeven landen. Zowel Hans Peter Minderhoud als Marlies van Baalen scoorden onder de 65% en het reglement schrijft sinds dit seizoen voor dat je minimaal 65% moet scoren om te starten in de Grand Prix Special of in de kür. Beide voldoen hier niet aan. Ze komen dus niet meer aan de start, waardoor Nederland uit de strijd van de landenwedstrijd ligt. 

Advertisement

Frankrijk op kop

Diederik van Silfhout en Filius Apache scoorden 69,57% en mogen nog wel starten, net als Emmelie Scholtens en Indian Rock. Deze combinatie maakte hun comeback na de knieoperatie van Emmelie vier maanden geleden. Met wat kleine foutjes kwam hun score uit op ruim 72%, waarmee ze derde werden. Morgan Barbancon won de wedstrijd. Ze rijdt voor Frankrijk en dat land staat momenteel op kop.

Het zat niet mee

Bondscoach Alex van Silfhout steekt zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. “Een grote teleurstelling, het zat allemaal niet mee. Emmelie heeft natuurlijk goed gereden en met de score van Diederik kunnen we leven. Marlies en Go Legend zijn altijd stabiel, haar resultaat is voor iedereen teleurstellend. Hans Peter was met Invictus vooraf een klein risico. Dit paard heeft nog wel eens last van spanning, maar de laatste wedstrijden ging dit steeds beter en de warming-up verliep ook heel goed. In de test ging het helaas mis. Die dingen kunnen gebeuren in de sport, maar het is natuurlijk wel een vreselijke tegenvaller. Helemaal als je voor eigen publiek rijdt.” 

Bron: KNHS/ De Hoefslag