Diederik van Silfhout - Filius Apache
CHIO Rotterdam 2023
© DigiShots
Diederik van Silfhout - Filius Apache CHIO Rotterdam 2023 © DigiShots © DigiShots

CHIO Rotterdam | Nations Cup Frankrijk op één, Nederland teleurstellend zesde

Dressuur CHIO Rotterdam

Helaas lukte het TeamNL niet om een goede notering te maken in de Nations Cup Grand Prix in Rotterdam. De zege was voor het Franse team. Morgan Barbancon noteerde de hoogste score met 72,69%. Duitsland werd tweede gevolgd door Zweden.

Advertisement

Solide 

De paarden van de Franse ruiters waren wellicht niet zo expressief, maar werden heel solide en harmonieus voorgesteld, waarmee ze dus scoorden.

Teleurstelling

Helaas kwam het Nederlandse team niet verder dan de zesde (één na laatste) plaats. Teveel spanning was de oorzaak van de lagere scores. Emmelie Scholtens zette met Indian Rock het beste resultaat neer, met een score van 72,48% werd ze derde.

Diederik van Silfhout

Diederik van Silfhout werd last minute opgesteld voor de Nations Cup in Rotterdam. Dinja haar Hermès was niet fit om in Aken te starten. Met Hartsuijker zou ze in Rotterdam de ring in rijden, maar dat werd omgeruild voor Aken. Diederik zijn Filius Apache is een paard dat alles in huis heeft; hij heeft veel techniek in de piaffe en passage, een heel sterk achterbeen gebruik, veel veer en afdruk in zijn bewegingen en doet alles met gemak. Voor de hogere score zou hij nog iets meer mogen openen in het frame. Ze kwamen uit op 69,57%.

Hans Peter Minderhoud

Hans Peter Minderhoud had weer te kampen met een zeer gespannen Invictus. De tienjarige Jack Sparrow-zoon had om de ring al heel veel spanning en dit kreeg Hans Peter helaas niet afgevloeid in de proef. Ondanks de spanning is er wel ongekend veel talent aanwezig. De score bedroeg 62,37%.


Hans Peter Minderhoud - Invictus CHIO Rotterdam 2023 © DigiShots - © DigiShots

Emmelie Scholtens

Emmelie Scholtens was lange tijd uit de running door een knie operatie. In Rotterdam maakte ze haar comeback in de ring met Indian Rock. Het hele beeld was opwaarts en energiek. Kwaliteit is volop aanwezig; de piaffe en passage waren gedragen en vol power, de pirouettes gezet en de appyementen ruim scharend. Helaas slopen er fouten in de serie om de twee wat de score flink drukte en uitkwam op 72,48%.

Marlies van Baalen

Go Legend maakte ook zijn comeback in de ring in Rotterdam en hij had er zin in! Marlies had de handen vol aan de Totilas-zoon die er duidelijk zin in had. Door de energie ontstonden er veel fouten en kelderde de score naar 64,41%.

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: De Hoefslag

Hans Peter Minderhoud - Invictus
CHIO Rotterdam 2023
© DigiShots