The Netherlands winner Nations Cup
CHIO Rotterdam 2022
© DigiShots
The Netherlands winner Nations Cup CHIO Rotterdam 2022 © DigiShots DigiShots

CHIO Rotterdam | Bondscoach Alex van Silfhout na onbetwiste zege TeamNL in Nations Cup “Dames staan voor hun taak”

Dressuur CHIO Rotterdam

Wat een sprookje was het zaterdag in het Kralingse bos. Na de eerste dag stonden de dressuurruiters van TeamNL gedeeld op de eerste plaats met de USA in de Nations Cup. Zaterdag was de beslissende dag. Per team kwamen twee combinaties aan de start in de Special en twee in de kür op muziek. De Nederlanders gingen er voor, hielden het hoofd koel en lieten super mooie proeven zien. Met afstand wonnen ze de Nations Cup!

Advertisement

Onstuimig

In de Grand Prix Special mocht Lynne Maas, die op het laatste moment naar Rotterdam af rees, omdat Hans Peter Minderhoud en GLOCK’s Dreamboy N.O.P. hadden afgezegd, als eerste van start met Eastpoint. De dertienjarige hengst vertoonde om de ring als iets spanning en in het begin van de proef was het beeld iets onstuimig. De combinatie passage-uitgestrekte draf- passage waren zowel links als rechtsom heel fraai uitgevoerd. Richting het einde van de proef kreeg ze dure fouten in de serie om de twee en om de pas. De pirouettes en de laatste lijn waren wel weer heel kwaliteitsvol. De score van 67,81% was iets teleurstellend. Hiermee werd ze tiende wat het weg streep resultaat betekende. 

Weergaloos

Dinja van Liere en Hermès waren een klasse apart en de absolute winnaars van de Grand Prix met bijna 80%. In de Grand Prix donderdag bleven ze net onder de 80%, waar zeker overheen hadden gemogen. Zaterdag in de stromende regen liet ze een fantastische piaffe- en passagetour zien, met enorm veel kracht, gedragenheid en zo licht aan de hulpen. Het aan galopperen vanuit de passage naar rechts was iets onstuimig. De serie om de twee was weergaloos, net als de serie om de pas daarna. Tussen de pirouettes op de AC-lijn sloop wel een foutje in de serie om de pas. Met 77,96% wonnen ze de rubriek ruimschoots. 

Alleskunner

Toen was het de beurt aan Thamar Zweistra en Emmelie Scholtens. Thamar reed er aan en was vastbesloten een top kür neer te zetten en dat deed ze! Wat een alleskunner is deze Rubiquil-zoon Hexagon’s Ich Weiss. Met enorm veel power, expressie en gedragenheid danste hij door de baan met Thamar op de tonen van Queen. Alles paste perfect in de muziek, met een hoge moeilijkheidsgraad, zoals we van de gedreven amazone gewend zijn. Met een fantastische score van 78,09% ging ze aan de leiding, maar eindigde ze uiteindelijk fantastisch als derde achter winnaar Patrik en Emmelie, die tweede werd.

Geweldenaar

Emmelie Scholtens en Indian rock sloten de dag. Wat een geweldenaar is dit paard!!! Er was alweer meer balans dan in de Grand Prix. Wat een beweging heeft dit paard en zo mooi van de hand af. Zoveel kwaliteit en ze komen pas net kijken op dit niveau. Wat een belofte voor de toekomst. Ze noteerde 78,59%, wat de tweede plaats was, net boven Thamar.  De zege is ruim en dik binnen voor Nederland!!! 


The Netherlands winner Nations Cup CHIO Rotterdam 2022 © DigiShots - DigiShots

“Juiste focus”

Bondscoach Alex van Silfhout reageerde na afloop enthousiast: “Ik voel mij zeer comfortabel met dit team. Ze hebben op de goede momenten de juiste focus. Deze dames staan voor hun taak en kunnen de spanning goed aan!”

Lees hier de proeven van de Grand Prix Special terug.

Lees hier de proeven van de Grand Prix Kür terug.

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots

The Netherlands winner Nations Cup
CHIO Rotterdam 2022
© DigiShots