Trailer laden
© DigiShots
Trailer laden © DigiShots DigiShots

“Maak bij het trailerladen je lijn nooit vast aan de voorstang” Duim kwijt

Algemeen

Wanneer je je paard op de trailer zet, moet je heel voorzichtig zijn. Dat spreekt voor zich, maar een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Petra Vlasblom van 2Moons deelde op Facebook het verhaal van een van haar klanten...

Advertisement

Verkeerde inschatting

De dame in kwestie had lessen gevolgd bij Vlasblom. Ze wist dus precies waar ze bij het trailerladen op moest letten, maar maakte een verkeerde inschatting. De dame laadde haar paard in haar eentje. Het dier bleef maar achteruit rennen, dus om hem tegen te houden sloeg ze de lijn, waaraan het dier vastzat twee keer om de voorstang. Het paard ging plots heel snel achteruit en het touw sloeg om haar duim, met vreselijke gevolgen. 

“Waarschuw anderen”

Plots zag de dame haar afgerukte duim op de vloer van de trailer liggen. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht en de duim werd opnieuw aan haar hand genaaid. Helaas bleek de doorbloeding niet goed en moest haar duim alsnog geamputeerd worden. 

De vrouw in kwestie vroeg aan Petra Vlasblom om al haar studenten en bij uitbreiding alle paardenliefhebbers te waarschuwen. Vlasbom schrijft: “Draai nooit je lijn om de voorstang van de trailer om je paard tegen te houden. Waarschuw anderen die je dit ziet doen of waarvan je weet dat ze deze techniek gebruiken. Je kunt je paard trainen en aanleren om veilig stil te blijven staan in de trailer.”

Bron: Facebookpagina 2MOONS

Foto: DigiShots