Lucie Anouk Baumgurtel - Massimiliano 3
FEI European Championships Ponies 2016
© DigiShots
Lucie Anouk Baumgurtel - Massimiliano 3 FEI European Championships Ponies 2016 © DigiShots Leanjo de Koster

Tweevoudig Europees kampioen Massimiliano gaat het rustig aan doen

Dressuur

De zestien jarige dressuurpony Massimiliano (v.Monsun N) doet een stapje terug. De familie Baumgurtel uit Duitsland, die de pony in eigendom heeft, wil echter niet spreken van pensioen. Ze noemen het een wijziging in de plannen.

Advertisement

Viel voor de eerste keer op in 2012

Massimiliano viel voor het eerst op in 2012 onder Hannah Cichos. De beste resultaten behaalde de combinatie in 2013 in Compiègne. Daar behaalde ze een eerste plaats in de individuele proef en werden ze derde in de kür. In beide jaren werden ze vierde tijdens de Duitse kampioenschappen en in 2013 was de combinatie reserve ruiter voor de Europese Kampioenschappen.

Gouden zet

Aan het einde van het jaar 2013 verhuisde de pony naar Gestut Schafhof. Hij kwam onder het zadel van Liselott Marie Linsenhoff . Het duo was al snel succesvol, met zeer mooie resultaten in onder andere Vidauban en Stadl Paura. Liselott heeft Massimiliano alleen in 2014 uitgebracht. Daarna verhuisde de ruin naar Lucie-Anouk Baumgurtel en dit bleek een gouden zet.

Bijna alleen maar goud

Onder het zadel van Lucie-Anouk schreef de pony geschiedenis. Bij alle internationale wedstrijden waar de combinatie in de ring verscheen , eindigde ze in de top drie. Behalve tijdens hun laatste wedstrijd. De Europese kampioenschappen in Bishop Burton. Tijdens hun eerste Europees Kampioenschap in Vilhelmsborg in 2016 was er drie keer goud. In Kaposvar in 2017 deden ze dit nogmaals over. Ook hier was drie keer goud. Natuurlijk wilde Lucie-Anouk dit in 2018 graag herhalen. Echter Massimiliano was niet op zijn gemak in Bishop Burton. Met het team mochten ze wel weer de gouden medaille omhangen. Individueel zat er helaas niet meer in dan een 45ste plek. Opvallend is, is dat de combinatie nooit aan de start is verschenen tijdens de Duitse Kampioenschappen.

2020 is het laatste jaar

Na Lucie-Anouk nam haar zus Lana-Pinou de teugels over van de pony. Ook dit was niet zonder succes en voor de vierde keer verscheen de ruin op een Europees Kampioenschap.Dit was in 2019 in Strzegom, waar met het team brons werd behaald en individueel was er een achtste plek. In de kür eindigde de combinatie op de vijfde plaats. In 2020 was de combinatie in Boedapest reserve voor het Duitse team. Dit is ook het laatste jaar dat de mooie, talentvolle Massimiliano in de ring verscheen.

Genieten van grondwerk

De familie Baumgurtel viel het op dat de ruin steeds meer stress vertoonde. Hij werd bang in de ring, schrok van alles wat hij zag en het besluit werd genomen om de pony zijn rust te gunnen. Massimiliano geniet nu van wat grondwerk , waar hij veel plezier aan beleeft. Zo komt er een mooi einde aan een geweldige dressuurpony.   

Bron: Eurodressage 

Lucie Anouk Baumgurtel - Massimiliano 3-1
FEI European Championships Ponies 2016
© DigiShots