Britt Muis - Tomas fan 't Wegje
Selectie WK Jonge Dressuurpaarden 2021
© DigiShots
Britt Muis - Tomas fan 't Wegje Selectie WK Jonge Dressuurpaarden 2021 © DigiShots

Subtop | Britt Muis: “Het gaat de goede kant op”

Dressuur

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan). 

Advertisement
Tijdens het onderlinge subtopmeetmoment Noord-Sleen presteerde Britt Muis erg goed met €˜haar mannen'. De 26-jarige amazone stuurde haar Grand Prix-paard It's Britt's Hebbe (v. Olgert 445) naar punten die genoeg waren voor een officiële klassering in de klasse en met Tomas fan €˜t Wegje (v. Maurits 437) debuteerde ze succesvol in het ZZ-Zwaar.

Grote Grand Prix

"Ik ben super blij!", begint Muis lachend te vertellen. "Het was al bijna een jaar geleden dat ik met Hebbe op wedstrijd ging en dat was nog in de U25. Inmiddels moet ik de €˜grote' Grand Prix rijden en dat voelde altijd wel een stukje moeilijker dan de U25. Vooral de andere lijnen in het draf gedeelte en de zigzag in de galop waren punten waar ik tegenop zag. Het zijn allemaal wel lastige dingen, maar het is gelukt!"

Foutje

"In de corona-periode ben ik eigenlijk een beetje op zoek gegaan naar wat meer rust in het rijden. Ik wilde alles wat meer en beter afwerken en ik merkte nu dat het wel een stuk fijner ging. Helaas viel Hebbe net voor de pirouette even uit de galop. Dat gebeurt normaal gesproken nooit, dus het is zonde, maar geen ramp. Het draf gedeelte ging wel heel goed!"

Tomas fan ‘t wegje

Tom, zoals de amazone haar paard noemt, liet zich van zijn beste kant zien. "Tijdens de wedstrijd liepen ze best wel wat uit qua tijd, dus het was even afwachten hoe het zou gaan. De eerste proef liep hij super, maar de tweede proef werd hij wat moe. Maar ik ben zeker heel tevreden. Tom en ik zijn nu een jaar een combinatie. Eerder reed ik hem voor Paula Drent, maar sinds drie weken ben ik de mede-eigenaar van Tom. Dat is ook super! Het is een enorm fijn paard en de samenwerking met Paula gaat ook mega soepel. Ik durfde het wel aan."

WK

De combinatie plaatste zich ook voor het selectietraject van het WK jonge dressuurpaarden. "Afgelopen donderdag reden we de tweede selectie en gelukkig ging dat ook erg goed! We hebben toen nog gelest en vandaag probeerden we om die dingetjes ook mee te nemen."

Mentaliteit

"Volgende week is er nog een subtopwedstrijd bij ons in de buurt en daarna zien we wel verder hoe het gaat. Nu moet ik ook wel zeggen dat ik niet zo van het plannen ben. Ik kijk wel hoe het gaat en als mijn paard fijn loopt ga ik pas aan wedstrijden denken. Die mentaliteit geeft mij ook wat meer tijd om rustig door te trainen. Maar als het tijd is, is het tijd en dan laten we ons weer in de ring zien."

Veel potentie

De amazone hoopt dat ze lang kan genieten van haar Tom. "Het is zeker de bedoeling om zo ver mogelijk met hem te komen. Het passageren gaat al de goede kant op, de stukjes piaffe worden ook steeds beter en afgelopen week sprong hij ook al een paar eeners. Dat is super leuk en fijn, maar Tom is vooral een heel lief paard. Hij wil zelf heel graag en doet altijd zijn best. Toch wil ik gezien zijn leeftijd van zeven jaar niet te snel gaan. Maar als hij het uit zichzelf een keer aanbiedt, neem ik het wel mee", lacht de amazone.  Tekst: Elaine Duurham

Foto:   DigiShots