Afbeelding

Rianne Kooistra: “Op concours doet My Style het altijd voor me”

Dressuur

Rianne Kooistra en My Style (v. In Style) zijn pas een jaar een combinatie, maar dat is niet af te lezen van de resultaten die ze neerzetten. Onlangs wist de combinatie de selectie van Indoor Groningen te winnen, wat volgens de amazone hopelijk een stapje is richting het ultieme doel: de Grand Prix. 

Advertisement

Fijn karakter

“Ik was gelijk weg van zijn looks, want hij is echt superknap”, blikt de amazone terug naar toen ze de ruin een jaar geleden kocht. “Daarnaast heeft hij een mega fijn karakter, het was zeker liefde op het eerste gezicht”.

Kracht

My Style was op dat moment beleerd, maar nog heel groen. “Ik ben hem verder gaan rijden en nu rijden we L2”, vervolgt Kooistra. “Hij vindt het rijden heel leuk en leert heel makkelijk, waardoor hij het mij ook heel makkelijk maakt. Sinds twee maanden merk dat hij veel losser is en dat hij echt genoeg kracht gevonden heeft. Hij is namelijk best wel groot met zijn 1.72M, dus het duurde even voordat hij genoeg bespiering had, maar sinds twee maanden kan hij echt veel meer aan”.

Steady

De combinatie begon rustig in het L1 en start momenteel op L2-niveau. “De wedstrijden gaan vanaf het begin al heel goed, het is echt een paard dat altijd boven de 70% scoort. Op concours doet hij het altijd voor me, hij is heel steady in de baan. Zijn makkelijkste onderdeel zijn de galopstukken, want hij kan echt heel goed galopperen. Ook in de draf en op het wijken haalt hij hele goede scores, ik heb nog geen minpunten bij hem kunnen ontdekken”, gaat de amazone lachend verder.

Kür op muziek

Vorig weekend reed de combinatie de selecties voor Indoor Groningen, die ze op naam wisten te schrijven. “Hierdoor mogen we de kür op muziek rijden, dat is wel onze grootste prestatie tot nu toe. Uiteindelijk hoop ik dat ik hem ooit in de Grand Prix mag rijden. Het is altijd afwachten hoe zo’n paard zich ontwikkelt, maar mijn gevoel zegt dat My Style echt een paard is voor de Grand Prix”, stelt Kooistra gedreven.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Amber Hoogeveen