Afbeelding

Davina van der Weij: “Rambo werd opeens een sporthaflinger”

Dressuur

In de eerste instantie kocht Davina van der Weij de haflinger Amber van het Landsard (Rambo) om recreatief te rijden, maar gaandeweg bleek er veel meer in de ruin te zitten. De combinatie begon in de B en wist in korte tijd succesvol naar het L1 te rijden, iets dat de amazone nooit verwacht had van haar ‘boerenpaard’.

Advertisement

Wedstrijden

“Eigenlijk was ik helemaal niet op zoek naar een haflinger, maar Rambo was vanaf het begin heel braaf en lief. Ik heb hem nu twee jaar”, vertelt Davina van der Weij over de 11-jarige ruin. “In die tijd is hij van een ‘dikke boerenhaflinger’ naar een sporthaflinger gegaan. Eigenlijk was dat totaal niet de bedoeling dat we zouden starten want ik had helemaal niks met wedstrijdrijden, maar naarmate we meer gingen lessen begon het steeds meer te kriebelen om toch de ring in te gaan”.

Speciaal

De combinatie begon met buitenritten en van het een kwam het ander. “We begonnen steeds meer met lessen en doordat dat zo goed ging besloot ik toch maar te starten. Ondanks dat ik dacht dat het niks zou worden, vonden Rambo en ik het allebei heel erg leuk. Op dit moment ben ik heel blij dat ik geen ‘standaard’ KWPN-er heb, die zie je al vaak genoeg in de ring. Met zo’n haflinger is het net iets specialer om te starten”.

Zijgangen

Momenteel rijdt de combinatie L2 en maken ze binnenkort de overstap naar het L2. “Rambo heeft een goede galop en beheerst de zijgangen ook heel goed. Sinds we L2 starten merk ik echt dat het rijden de goede kant op gaat en pakken we ook al de hogere oefeningen mee”.

Plezier is belangrijk

De amazone is erg trots op de veranderingen van haar paard. “Hij kan nu ook écht iets”, lacht ze. “Ik stel geen grote doelen, plezier maken is echt het belangrijkst, voor de rest laat ik alles lekker op me af komen”.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Renate Teensma