Charlotte Fry - Glamourdale
World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021
© DigiShots
Charlotte Fry - Glamourdale World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021 © DigiShots DigiShots

CHIO Aken | Charlotte Fry en Glamourdale naar ruim 77% en tweede plaats in 4* Spécial

Algemeen

Vrijdagavond werd tijdens het CHIO Aken de CDI4* Grand Prix Spécial verreden. Daarin reden Charlotte Fry en de door Joop Rodenburg gefokte Glamourdale (v. Lord Leatherdale) naar een knappe 77,17%. Hiermee belandden ze op de tweede plaats.

Advertisement

Nederlands tintje

In de Spécial kwamen geen Nederlandse combinaties de ring in, maar vanwege Charlottes verbintenis aan Van Olst Horses heeft haar deelname toch een aardig Nederlands tintje. Ze reed de 10-jarige hengst vakkundig de baan door. Het beeld zag er ontspannen uit, ondanks dat Glamourdale op sommige momenten zelfs wat overijverig leek te worden. De hengst is dan ook zeer gefocust op zijn werk en loop geconcentreerd zijn oefeningen. 

Negens en een tien

De combinatie maakte nergens grote fouten en scoorde alleen iets minder op de tweede piaffe, waar ze wat takt verloren. Verder zijn er ook een paar uitschieters in de proef. Zo gaf het jurylid bij de C een negen voor de eerste passage, en kreeg de combinatie van het jurylid bij E een tien voor de uitgestrekte galop. Ook de manier van rijden van Charlotte werd door vier juryleden met een negen gewaardeerd. De ander gaf haar een 8,5.

Laatste starter eerste geworden

De Duitse Fabienne Müller-Lütkemeier ging er als laatste starter nog nét met de eerste prijs vandoor. De amazone reed de tienjarige Valesco 50 (v. Vitalis) naar 77.64% en kwam daarmee net een half procent hoger uit dan Charlotte. Opvallend zijn haar punten is het appuyement naar links toe. Daar gaven vier juryleden een zevenenhalf, terwijl het jurylid bij C een vier gaf. De ruin blonk vooral uit in zijn wissels, waar hij meerdere keren een negen voor kreeg.

Derde plaats

De derde plaats ging uiteindelijk naar de Deense Anna Kasprzak en haar ruin Rock Star 13 (v. Rockwell 3). Zij werden door de jury unaniem op de derde plaats gezet en behaalden een percentage van 75,06%. Dit is ruim 2% lager dan Charlotte en Glamourdale. De score werd vooral gedrukt door de vliegende wissels om de pas, waar vier vijven en een vier voor gegeven werden. Ook bij de verzamelde stap bleven er wat punten liggen. Rock Star scoorde dan wel weer punten bij de uitgestrekte draf, uitgestrekte stap en de pirouettes.

Bron: De Hoefslag

Foto: DigiShots